Zeci de clujeni au asistat la slujba de Boboteaza de la Catedrala Mitropolitana din Cluj - VEZI Galerie FOTO

 

Zeci de clujeni au asistat la slujba religioasa de Boboteaza de la catedrala Mitropolitana din Cluj. La finalul ceremoniei credinciosii au luat apa sfintita.

 

Ceremonia s-a desfasurat in Piata "Avram Iancu", in fata catedralei, si a fost oficiata de PS Irineu Bistriteanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

 

Boboteaza este deci una dintre cele mai importante sarbatori ale anului pentru crestini. De obicei, in aceasta perioada este foarte frig in Romania, de aceea este des folosită expresia "gerul Bobotezei". Poporul roman a pastrat multe traditii in legatura cu aceasta zi.

De exemplu, in localitatile asezate pe malul unui rau, pe malul Dunarii sau chiar pe tarmul marii, se obisnuieste ca preotul, cu ocazia slujbei care se face acum, sa arunce o cruce de lemn in apa foarte rece, uneori chiar inghetata, dupa care sar cativa flacăi curajosi pentru a o aduce inapoi.

 

In toate bisericile ortodoxe, preotii fac apa sfintita, cu care "boteaza" apele, oamenii, animalele si casele. (Sursa Wikipedia)

 

Foto: Daniel Rus

Comentarii Facebook