Image 1 of 4

Social

Terapie anti-stres cu câini pentru studenţii din Cluj. Faceţi cunoştinţă cu Bes, Bailey şi Dersou - FOTO

   

Studenţii de la UBB şi USAMV pot scăpa de stres cu ajutorul câinilor de terapie: Bes, Bailey şi Dersou.

 

"Urmând modelul Puppy-Room for Stressed Students (Dalhousie University, Canada), studenţii UBB şi USAMV CN au acum ocazia de a-şi reduce nivelul de stres asociat cu examenele din sesiune prin interacţiunea cu câini de terapie (şi în curs de formare), sub supervizarea echipelor specializate în activităţi asistate de animale. Deşi centrat pe reducerea nivelului de stres in perioada sesiunii, programul Keep calm with dogs îşi propune extinderea beneficiilor interacţiunii om-câine şi pe parcursul semestrului, în direcţia eficientizării procesului de învăţare, având în vedere efectele dovedite ştiinţific ale acestui tip de interacţiune asupra îmbunătăţirii memoriei de lucru, a performanţei în sarcină şi a atenţiei executive", precizează cei care au iniţiat proiectul. 

 

Programul "Keep calm with dogs?" se va derula în incinta Vivariului UBB, de pe strada Clinicilor 5-7, în zilele de miercuri (orele 16:00-18:00) şi sâmbătă (orele 16:00-18:00).

 

Anunţarea activităţilor de tip anti-stres se va face la începutul fiecărei săptămâni pe pagina de Facebook a programului.

 

Înscrierea studenţilor pentru a putea participa la activităţi se va putea realiza pe pagina de facebook a programului. Organizatorii activităţilor vor preciza de fiecare dată numărul maxim de studenţi care pot participa la activităţile programate pentru fiecare întâlnire.

 

Scopul activităţilor cu câinii de terapie este de a îmbunătăţi funcţionarea psiho-socială umană a studenţilor (nivel emoţional, cognitiv şi comportamental), prin reducerea nivelului de stres asociat cu anumite sarcini şi situaţii (examene, respectarea datelor de depunere a proiectelor, susţinerea publică a unor proiecte) şi prin creşterea nivelului de fericire subiectivă şi a altor emoţii pozitive.

 

Practic studenţii se vor juca şi îi vor întreţine pe căţei. Exemple de exerciţii: elaborarea unui traseu specific pentru câine; plimbatul în lesă; perierea şi îngrijirea corporală; jocul interactiv cu mingea + de tip diadic (om-câine) sau cooperativ (grup de studenţi şi câine); confecţionare de jucării pentru câini (după principiul prototipării dinamice – realizarea unui produs în funcţie de nevoia animalului); nvăţarea şi exersarea unor trucuri comportamentale, exemple: omuleţul, ruşine; Jocuri de societate (Katan, Şah, Scrabble etc.) în prezenţa câinilor de terapie; Ascunderea răvaşelor şi găsirea lor cu ajutorul câinilor; Concursuri care implică animalele – exemplu: concursul Happy Tails – cine reuşeste să facă un câine să dea cel mai mult din coadă; Elaborarea de costume specifice pentru câinii care sunt implicaţi în Poveşti Sociale terapeutice; Elemente de dog-dancing – cu valoare de concentrare a atenţiei pe mişcările corporale şi coordonarea om-câine.

 

Terapia va fi coordonată de Asociaţia Dog Assist din Cluj-Napoca.

 

 

coral nou_1.png
23-1-2014, 16:50
24 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Social

4133 vizualizări
26-9-2017, 9:08
Interviu cu ”pensionarul” Sorin Rus, cel mai cunoscut polițist de la Rutieră din Cluj, despre ”starea de sănătate” a Poliției» Vezi tot
2893 vizualizări
26-9-2017, 17:34
Cluj: Cum fură două domnișoare dintr-un magazin din Mărăști - VIDEO» Vezi tot
1521 vizualizări
26-9-2017, 17:06
Un bețiv a lovit un stâlp pe Fabricii de Zahăr și s-a răsturnat pe Valea Chintăului» Vezi tot
1103 vizualizări
26-9-2017, 16:43
CLUJ: Hoți de lemne, prinși la furat în miez de noapte. Polițiștii au tras cu arma pentru a-l opri pe unul dintre ei FOTO» Vezi tot
894 vizualizări
25-9-2017, 16:55
CLUJ: Hoții de lemne au profitat de furtuni pentru a fura copaci. Un pădurar era implicat în ”afacere” FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?