Autorităţile au fost depăşite la ACCIDENTUL AVIATIC: Cadavrul lui Iovan a fost legat cu chingi şi tras prin zăpadă de localnici

 

Corpul neînsufleţit al lui Adrian Iovan a fost păzit de localnicii din comuna Horea şi transportat tot de ei până la echipajele SMURD. 

 

Un sătean a relatat întreaga scenă, care arată încă o dată cât de bine erau pregătite forţele de intervenţie.

 

Marius Dobrea a dus trupul până în centrul comunei Horea cu tractoiul său, altfel rămânea ore bune în frig şi vânt, păzit de câţiva jandarmi.

 

"Am plecat toţi în jur de ora 19. Am venit prima oară în comună, nu ştiam în ce direcţie să mergem. Tot am stat la televizor, am auzit ba că-i colo că e dincolo şi am coborât până în centrul comunei, că satul e răsfirat pe dealuri. Apoi ne-am hotărât în ce direcţie să o luăm.

 

Ne-am dus cu tractorul, cu o remorcă mai mică după el. Pe drum ne-am mai întâlnit cu nişte jandarmi, ne-am pus toţi în remorcuţă şi tot am mers la deal. N-am ajuns chiar până acolo cu tractorul. La un moment dat am coborât şi am mers pe jos până la epavă. Tractorul este al meu, eu am vrut să plec cu el, în căutarea lor, din proprie iniţiativă. Am mai sunat un vecin, pe unul, pe altul, am zis să facem şi noi ce putem. Zăpada era de 40-50 cm, jandarmii nu putuseră nici ei să mai înainteze cu maşinile şi au luat-o pe jos. Aşa i-am ajuns noi din urmă şi i-am luat cu tractorul. Cu lanţuri pe roţi şi tot era să rămân înţepenit în unele locuri, din cauza zăpezii", a declarat săteanul, pentru România TV.

 

"Înainte cu vreo 20 de minute să ajungem noi acolo răniţii fuseseră luaţi. Când am ajuns noi acolo i-am găsit la faţa locului pe cei de la ISU. Erau jandarmi de la Alba şi cei de la Cluj. Jandarmii de la Cluj s-au uitat pe GPS, au zis că nu-i al lor şi au plecat. Aşa au rămas jandarmii de la Alba, pe care i-am adus noi, să păzească epava.

 

Am rămas şi noi acolo, vreo 6-7 săteni, am stat cu jandarmii, am aşteptat Criminalistica. Au venit noaptea târziu, pe la 2-3, au făcut poze, şi-a făcut fiecare treaba. Noi am zis unde să mai plecăm acum, noaptea-i dusă.

 

Pompierii au pornit generatorul, au tăiat fiarele şi l-am scos din avion pe Adrian Iovan. L-am pus pe o targă de aluminiu, l-am legat de targă cu o chingă, am pus o pătură pe el şi l-am transportat vreo 200-300 de metri, distanţa de la epavă, din pădure, până la un loc deschis. Acolo am tăiat nişte brazi, l-am pus pe ei şi l-am transportat cu un tractor până la tractorul meu. Apoi l-am pus în remorcă la mine şi am coborât până la magazinul sătesc, de unde l-a preluat un echipaj SMURD. Dacă plecam noi, ăştia care am fost cu tractorul, probabil îl recuperau tocmai dimineaţa", a mai spus localnicul.

Comentarii Facebook