Tatăl copilotului rănit în ACCIDENTUL AVIATIC: Ne simţim trădaţi. Credeam că avem sisteme salvatoare

 

Tatăl copilotului Răzvan Petrescu, rănit grav în accidentul aviatic de la Cluj, a spus că și el este pilot și credea că în România sunt sisteme profesioniste de salvare.

 

Demisiile sunt un lucru bun, sper ca din chestia asta să înveţe ceva, pentru că am văzut ieri (miercuri - n.r.) că a mai fost un incident cu un elicopter acum câţiva ani, cu un elicopter militar, şi bag seamă că sunt recidivişti, au mai păţit aşa ceva şi nu au luat nicio măsură. De aceea am acceptat şi să dau interviuri, în ideea de a face ceva să pună la punct, să facă un serviciu viabil şi funcţional practic pentru alarmare, căutare şi salvare, că nu este, nu este, nu funcţionează. Noi, aviatorii, piloţii chiar ne simţim trădaţi, pentru că noi aveam impresia că avem sisteme, avem un serviciu care în caz de ceva ne salvează la timp, dar văd că nu e aşa”, a declarat Dan Petrescu, conform Mediafax.

 

El a spus că salvamontiştii ar trebui incluşi în indexul de alarmare 112. ”Orice idee, orice care să facă acest serviciu funcţional şi operabil şi să salveze oamenii la timp este binevenit. Am înţeles de la salvamontişti că ei ar fi avut o localizare mai rapidă şi mai bună, dar au fost dirijaţi, obligaţi să meargă în altă parte, pentru că nu a existat un creier acolo sus, toată hiba este aici, la informare şi localizare corectă, unul singur trebuie să ai un punct clar unde să transmiţi informaţia, acela să se ocupe de localizare şi apoi să fie transmise informaţiile către celelalte forţe, salvamontişti, pădurari, jandarmi. Au plecat prost de la vârf, de sus, norocul este că s-au mobilizat foarte mulţi şi au sărit oamenii şi au salvat ce au mai putut salva. Salvamontiştii sunt cei mai indicaţi în asemenea teren, de munte”, a mai spus Petrescu.

 

Despre autorități, Dan Petrescu a spus că este ciudat că toți și-au dat demisiile numai din onoare. ”Foarte bine că şi-au dat demisia, oricum ar fi fost obligaţi, nu cred eu că de bună voie, poate unii s-au simţit, au un pic de obraz şi şi-au dat demisia din onoare, alţii au fost obligaţi să şi-o dea. Am auzit astăzi că domnul doctor Arafat ar vrea să îşi dea demisia, eu personal, pe domnul doctor Arafat nu îl consider vinovat cu absolut nimic, dânsul a dat telefoane, a organizat spitalul de urgenţă, era pregătit de când s-a dat alarma”, a adăugat Petrescu.

 

Fiul său trebuie să fie operat, dar este mai bine. ”Are de făcut trei operaţii, părerile medicilor sunt împărţite, totuşi am înţeles că se vor face una câte una, nu toate trei odată, se va face o operaţie, apoi să-l lase să îşi revină, că sunt operaţii grele şi cu pierdere de sânge, eu am încredere în medicii clujeni, sunt chiar încântat de echipa de medici de aici, de cum este îngrijit şi cum suntem noi trataţi, adică ni se dau informaţii. Cu psihicul stă bine, nu pot să vorbesc foarte multe cu el, încerc să-l încurajez”, a mai precizat Petrescu.

Comentarii Facebook