Studentii din Cluj Napoca protesteaza in strada joi, 3 martie! VEZI calendarul protestelor


Studentii din Cluj Napoca vor iesi in strada joi, 3 martie, si nu vineri asa cum reprezentantii acestora au anuntat initial.

"Aceste actiuni de protest au inceput ca urmare a lipsei reprezentarii studentilor in anumite structuri ale universitatilor, asa cum este reflectata in Legea Educatiei Nationale, cat si a lipsei unui raspuns pe care Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului ar fi trebuit sa il ofere referitor la  problema semnalata de catre reprezentantii ANOSR", precizeaza reprezentantii organizatiilor studentesti din Cluj Napoca, OSUBB, OSF, ASPR si FAS-USAMV.

Vezi programul protestelor studentesti:

Miercuri 2 martie:
- intinderea cearceafurilor cu mesaje de protest pe caminul 16 si caminul 14, din complexul HASDEU, incepand cu orele 11.00
- caminele USAMV
- caminele din Observator
- sediile organizatiilor din Cluj Napoca
- "protestul creativ" " aprinderea luminilor in forma de "25%" pe caminul 16, din complexul Hasdeu, la ora 19.30.
- Trimiterea pachetului catre Ministerul Educatiei

Joi, 3 Martie 2011, studentii pregatesc un Mars, ce va incepe putin inaintea orei 12.00 prin adunarea studentilor din camine si facultati, urmand ca la ora 12.00 grupurile sa se reuneasca in fata Casei de Cultura a Studentilor si sa porneasca in mars spre Piata Avram Iancu. Pe intreg acest traseu, studentii vor scanda lozinci de protest, fara a actiona violent sau blocand traficul.

Luni, 7 martie:

- studentii clujeni vor porni spre Bucuresti pentru a protesta in fata Ministerului Educatiei, Bucuresti, alaturi de colegii lor din intreaga tara.


Studentii precizeaza ca "agenda protestelor va fi respectata atata timp cat nu primim un raspuns din partea Ministerului la cele 2 intrebari lansate de catre ANOSR: au studentii dreptul la cei 25% reprezentanti in Consiliul Administrativ? si au studentii dreptul la cei 25% reprezentanti in Comisia de Alegere a Rectorului?".

 

Citeste si...

Studentii din Cluj pornesc protestele! Ii trimit colete cu mancare ministrului Educatiei si ies in strada vineri! - VIDEO

Proteste pe caminele 14 si 16 din Hasdeu!: "Funeriu, ti-am pregatit un pat in camin!" - VIDEO

Comentarii Facebook