Studentii din Cluj pornesc protestele! Ii trimit colete cu mancare ministrului Educatiei si ies in strada vineri! - VIDEO

Studentii din Cluj demareaza in aceasta saptamana protestele fata de noua Lege a Educatiei, in care nu mai au reprezentarea de 25% in Consiliul de Administratie si in comisia de alegere a rectorului, indiferent de modalitatea aleasa, in Universitatile din Romania.

Presedintele FAS-USAMV Cluj Napoca, Bogdan Moldovan, a declarat ca protestele vor fi facute in fiecare zi, iar vineri, 4 martie, va fi organizat un mars creativ in fata Casei de Cultura a Studentilor.

"Azi, luni 28 februarie, continua informarea studentilor cu privire la actiunile de prostest, iar marti vor fi impartite banderolele de catre organizatiile studentesti cu mesajul protestatar sau protest.

Miercuri, toate caminele vor fi impanzite cu cearceafuri cu mesajul 'Vrem 25%, drepturile studentului nu sunt negociabile", iar seara, pe caminul 16 din Hasdeu, se va scrie din lumini procentul de 25%.

Joi, fiecare organizatie studenteasca, va trimite un colet ministrului care va contine zacusca, muraturi, slanina, salam. Scopul acestei actiuni este acela de a arata ministrului conditia sociala a studentului din Romania si cum este sa primesti mancare de la parinti, lucru neexperimentat de catre acesta.

Vineri, organizam pregatirile pentru deplasarea la Bucuresti, iar in functie de raspunsul pe care il vom avea la nivel local vom organiza un mars creativ in fata Case de Cutlura a Studentilor
", a declarat Bogdan Moldovan.

Cele patru organizatii studentesti din Cluj Napoca membre in Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) reprezinta peste 100.000 de studenti.

La protestul din aceasta saptamana, organizatiile studentesti se asteapta sa participe circa 2.000 de tineri.

Comentarii Facebook