SEXGATE în lumea avocaților clujeni! Avocata din Cluj care trăia cu șeful unei grupări de spărgători era înșelată pe față

 

Gruparea de spărgători de locuințe și cabane din Cluj-Napoca, destructurată la finalul săptămânii trecute, era condusă de un adevărat Don Juan.  Acesta a reușit să fure inima unei avocate, dar se iubea și cu una dintre spărgătoare.

 

Zsoldos Mihai Ștefan era capul rețeleui de spărgători și a mai fost cercetat și în alte dosare penale. El era implicat oficial într-o relație sentimentală cu avocata C.R.C. Interesant este că din ancheta procurorilor a rezultat că acesta era îndrăgostit și de o tânără care făcea parte din gruparea de infractori.

 

Hoții au dat spargeri, între altele, și la cabana fostului primar al Clujului, Sorin Apostu sau la locuința unei judecătoare. Vineri,  6 februarie, anchetatorii au făcut mai multe percheziții, în acest dosar, la case de amanet, la locuințe private și acasă la avocata Cora Radu Cristina, unde locuia și Zsoldos Mihai Ștefan, și unde funcționa și biroul acesteia de avocatură. ”Au găsit un aspirator pe care Mihai l-a adus de la mama lui și hainele lui. Eu u am fost implicată, nici audiată. S-au făcut percheziții la mine pentru că aici locuiește”, a spus avocata.

 

Redăm mai jos acuzațiile care li se aduc membrilor rețelei.

 

”Despre ZMȘ se menționează că ar fi cel mai activ membru al grupului, acesta participând la majoritatea faptelor de furt calificat descoperite până în prezent, desfășurând cu inculpatul DF, zis P., și activitatea de valorificare a bunurilor sustrase. Din probe rezultă că acesta a mai comis și alte două infracțiuni de înșelăciune, prin folosirea altei identități sau a identității reale a închiriat un autoturism și ulterior două aeroterme, cu intenția inițială de a nu le mai restitui, ci de a le valofirica. Acesta și-a folosit influența pe care o avea asupra inculpatei KMC, folosind-o pe aceasta ca și complice la furturi din locuințe și instigând-o la comiterea de infracțiuni de furt din supermarket și mall”.

 

”Din datele menționate cu privire la inculpatul AA zis și C rezultă că acesta ar fi recidivist, împotriva sa fiind pusă în mișcare acțiunea penală într-un alt dosar. Acesta se afla la momentul comiterii faptei de furt sub puterea măsurii controlului judiciar, având interdicție de a lua legătura cu DF zis P. Din probele administrate până la acest moment rezultă că cei doi participau împreună la săvârșirea de fapte penale, cu nesocotirea măsurii preventive dispuse. Inculpatul nu a colaborat cu organele de poliție, a îngreunat cercetările și recuperarea bunurilor, pe care le amaneta instituțiilor de profil din oraș”. 

 

”Despre incupatul HRE zis și P, se arată că avea rolul de a se cățăra în balcoanele apartamentelor în care se dădea spargerea, din probe reieșind că acesta s-a accidentat la picior când încerca să fugă dintr-un apartament. Din mijloacele de probă administrate în cauză reiese că acesta a participat, în aceeași perioadă, împreună cu cei indicați mai sus, la două dintre infracțiunile cercetate și la mai multe fapte penale care nu fac obiectul acestui dosar. Și acesta a fost incupat anterior într-un alt dosar, fiind supus măsurii controlului judiciar”. 

 

”Cu privire la inculpata KMC se arată că aceasta este iubita inculpatului ZMȘ, participând împreună cu acesta și cu ceilalți inculpați la comitarea mai multor fapte penale. Din probele administrate rezultă că aceasta era trimisă de partenerul său să sustragă petru el bunuri din supermarketuri și malluri, activitate care pare să fi reprezentat pentru aceasta un mijloc de obținere a unor surse facile de venit. Din probe rezultă că a participat în calitate de complice la două infracțiuni de furt calificat, în cartierul ..., fiind persoana care ținea permanent legătura telefonic cu inculpații intrați în apartament, de regulă cu inculpatul ZMȘ. Aceasta îl anunța dacă se apropia vreo persoană sau dacă era poliția în zonă, transmițându-i când să părăsească imobilul ori era cea care verifica în prealabil dacă persoanele vătămate erau acasă. Atitudinea acesteia până la acest moment a fost de negare a participării la comiterea faptelor și de acoperire a celorlalți participanți, astfel încât în ciuda faptului că aceasta este minoră, s-a apreciat că măsura arestării preventive nu ar fi disproporționată relativ cu scopurile indicate mai sus”.

 

”Despre inculpatul BVC s-a arătat că este taximetrist, acordând sprijin în vederea comiterii de fapte penale grupului de persoane din care fac parte inculpații indicați ai sus. Acesta cunoștea faptul că inculpații sustrag bunuri din locuințe, cu toate acestea îi transporta în vederea realizării acivității infracționale. S-a presupus că inculpatul le oferea ponturi relativ la clienții pe care îi lasă la domiciliu și care ar fi putut avea bunuri de valoare. De asemenea, acesta îi transporta pe inculpați în vederea vinderii bunurilor sustrase. Până la acest moment s-a reușit probarea la nivel de presupunere rezonabilă a complicității sale la o singură infracțiune, însă din probele dosarului se apreciază că acesta i-a transportat de mai multe ori pe coinculpați la spargeri de locuințe. Inițial acesta nu a recunoscut participația, însă în cursul audierii în calitate de inculpat a recunoscut aportul său la comiterea infrafracțiunii”, precizează Judecătoria Cluj-Napoca. 

 

Inculpații din acest dosar sunt: 

 

Dioszegi Florin zis Pici

Zsoldos Mihai Ștefan

Adam Arpad

Hornet Rareș Eduard

Kallo Marcela Claudia

Boancă Vlad Cristian

 

Sursa foto: Facebook

Comentarii Facebook