Image 1 of 9

Social

Scandal și BĂTĂI la Cluj-Napoca, la o conferință pe tema avortului - FOTO și VIDEO

  



 

O conferință de blamare a avortului, derulată la Casa de Cultură a Studenților Cluj, s-a terminat cu bătăi și scandal

 

Mai mulți clujeni, nemuțumiți de modul în care Biserica tratează femeia, s-au prezentat la conferința ”AVORTUL: Ce ne spune Biblia”, din 18 martie, susșinută de pr. Stelian Tofană.

 

”În data de 18.03.2015, noi – un grup mixt și auto-organizat de aproximativ 10 persoane – am ajuns la conferința ”AVORTUL: Ce ne spune Biblia” a pr. Stelian Tofană, eveniment public și gratuit derulat în incinta Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. D-l Tofană a menționat de la început că nu vor fi acceptate întrebări publice, dar putem scrie întrebări pe bilețele. La mai puțin de 15 minute, Tofană a început să lanseze primele afirmații șocante (printre care ”de fiecare dată când intri în casă calci peste un mormânt” / ”ai mâinile pătate de sângele copilului tău”, etc). În acel moment, grupul nostru, aflat în zona primului rând din partea dreaptă, a început să scandeze sloganele ”Femeia are dreptul să aleagă”, ”Nu ostracizați femei suferinde” și ”Dogmele voastre – drepturile noastre”.

 

În următoarele 10 minute, timp în care noi am scandat continuu cele trei slogane, câțiva indivizi din public și din echipa de organizare au venit personal la noi, încercând să facă uz de tehnici de calmare, invitații la dialog; Tofană însuși a venit și ne-a spus: ”Eu sunt de acord cu voi, vă invit la dialog”, etc. Noi am rămas pe poziție, am ignorat apelurile acelor persoane și am continuat să scandăm imperturbabil, în confuzia întregii săli. De vreo 2-3 ori, ropote de aplauze au străbătut furtuons sala, la invitația celor de pe scenă, pentru a ne liniști. Nu le-am dat atenție. Când în sală s-au auzit valuri de contraproteste cu sloganul ”Dreptul la viață”, noi am răspuns cu ”Dreptul la viață al femeilor”.

 

Situația ajungând critică, Tofană și cei din organizare au hotărât intrarea de urgență a Paulei Seling (cântăreața cap de afiș a evenimentului). În decursul momentului muzical noi am tăcut. Când d-l Tofană a reînceput monologul, câțiva dintre noi au strigat ”întrebări publice” către scenă. Gestul n-a avut niciun efect, așa că am reînceput să scandăm tare aceleași slogane. Noua repriză de proteste a fost mai scurtă decât prima, căci în scurt timp indivizilor rămași lângă noi li s-au adăugat rapid alții din sală, cât și din organizare, somându-ne să încetăm, amenințându-ne, etc. În spatele nostru, în dreapta scenei am văzut doi jandarmi. Nu a durat mult și indivizii din jurul nostru (civili și oameni din organizare) au trecut la violență, îmbrâncindu-ne, trăgându-ne cu forța sau cărându-ne pumni și picioare, după caz. În acel moment, unul din grupul nostru le-a cerut ajutorul jandarmilor, însă aceștia nu au intervenit. Următoarele momente au fost o învălmășeală violentă în timpul căreia am fost bruscați, trași și împinși cu forța, claie peste grămadă de către indivizi, către scărițele care duceau la jandarmi. Practic, în loc ca jandarmii să intervină în altercație, am fost pasați de bătăuși jandarmilor. Aceștia ne-au aruncat violent, pe rând, în altă încăpere din culise. Au urmat 20 de minute de discuții și conflicte cu jandarmii și polițiști, apoi am fost escortați printr-o ieșire secundară către holul mare al CCS, unde au început legitimările. Ni s-au făcut procese verbale, unii dintre noi am fost amendați, iar apoi am fost lăsați liberi.

 

Acțiunea grupului nostru a avut loc deoarece nu suntem de acord cu prezența unui discurs discriminator-religios precum cel al d-lui Tofană într-un spațiu public, de stat, fie el în aer liber sau închis. Considerăm că ”radicalitatea” gesturilor noastre e justificată prin însăși natura conferinței, o prelegere tradiționalist-ultraconservatoare care nu face altceva decât să propage și să alimenteze un discurs marginalizant, dogmatic, neștiințific, nociv femeilor și publicului în general. O dezbatere pe marginea unui subiect precum avortul trebuie tratat foarte atent, de către specialiști și în limita unui spațiu de discuție aservit Drepturilor Omului – iar nu unei persoane care își fundamentează discursurile pe hermeneutică religioasă sau face apel la frică pentru a manipula publicul. Credem că aprobarea unor astfel de prelegeri, (adesea puternic mediatizate prin panouri în spațiul public), într-un stat laic și în prezent este absurdă și nejustificată. Considerăm că deranjul cauzat de întreruperea unei conferințe ofensatoare despre avort este de o mie de ori preferabil derulării unei astfel de conferințe.

 

Nu am acceptat invitațiile la dialog, cooperare sau orice altă soluție de compromis dintr-un scop clar. Considerăm că lipsa unei secțiuni de întrebări și răspunsuri din cadrul conferinței este un criteriu solid pentru parțialitatea sa, blocând posibilile reacții nefavorabile. Evenimentul era din start structurat pe niște principii îndepărtate de normele unei manifestații decente. Să acceptăm propunerea lor n-ar fi însemnat decât o capitulare indirectă, soldată cu un happy-end călduț, în urma căruia monologul să poată continua netulburat. Așadar, singura cale de protest pe care am luat-o în considerare a fost cel intervenționist. 

 

Din păcate, din cauza confuziei și spontanietății evenimentelor, niciunul din noi n-a reușit să surprindă episoadele violente. Dacă sunt persoane care dețin materiale foto sau video cu orice moment notabil cadrul conferinței, sunt invitate să le pună la dispoziția publicului.

 

Vom contesta legal toate amenzile pe care le-am primit. Cei dintre noi care au suferit contuzii au depus și vor depune plângeri împotriva persoanelor împricinate, fie ele civili sau forțe de ordine.

 

Menționăm că această conferință face parte dintr-o serie de conferințe ”pentru familie” a Organizației Creștine Agape, dintre care a avut loc până acum inclusiv conferința despre homosexualitate. Aceste prelegeri fac uz de un discurs religios pentru a transmite mesaje sexiste, homofobe și în general discriminatorii. Invităm publicul la boicotul unor asemenea viitoare manifestații cu caracter îndoielnic”, ne-a relatat pe larg Isaac Ionescu.

coral1_1_1.jpg
22-3-2015, 16:40
51 vizualizări
54 comentarii
Andrei Rînea21-5-2015, 12:11
Din cauza unor avortionisti ca voi ne mananca tiganii. De la revolutie si pana azi au murit mai multi copii decat toata populatia Romaniei. Vai de voi si vai de noi ca va mai toleram in loc sa va bagam la puscarie unde va este locul.
Irina5-6-2015, 10:39
Cred ca este o minciuna si faptul ca au fost agresati. Nu se vede clar ca ei sunt cei care agreseaza.
Vicentiu Delerin21-5-2015, 8:33
grupul P*** sunteti praf, asta ce inseamna ca tre sa va trag pe nas?
manipulare23-3-2015, 18:49
BORaxurilor, discutia nu este despre a fi sau nu de acord cu avortul. Nimeni nu este de acord cu avortul, nimeni nu si-l doreste.

Discutia insa, este despre INTERFERENTA SI ABUZURILE BISERICII ASUPRA VIETII PERSONALE SI INTIMITATII FEMEILOR.

Aceste optiun iale femeilor sunt STRICT PERSONALE si nu are BOR NICI UN DREPT SA SCORMONEASCA ACOLO!
sa ma pi_s pe ochii vostri de BORaturi23-3-2015, 18:24
o sa va transformam piramidele in buzi publice - ca si asa ati pus cate una pe fiecare strada - astfel o sa aiba in sfrsit o utilitate publica. BORati scarbosi ce sunteti.
titi23-3-2015, 15:58
pana unde ajung cei indraciti, de ce nu faceti si voi conferinte cu adepti vostrii nenorociti, nu perturbati o manifestare care nu are ca scop decat salvarea omenirii de la pieire. Nenorociti ce sunteti, vai de voi si de mamele care v au crescut si v/au fatat. Nu sunteti pentru pace semanti doar scandal, si nu sunteti in stare de un dialog civilizat. Pe tine cine te plateste sa denigrezi o fata bisericeasca, nu ti e frica de Dumnezeu, de ce vrei sa te faci auzit doar cu pumnu si cu picioarele, de ce nu respacti opinia celui de langa tine, fariseu ne.....
bla-bla23-3-2015, 19:19
Esti un tampit. Din cauza celor ca tine nu progreseaza societatea romaneasca, sau progreseaza foarte incet. Din cauza prostalailor ca tine.
Anca20-5-2015, 15:53
Bla-bla,tu esti un cretin ordinar!!!Mars!
TaNaToS23-3-2015, 12:53
Nu poti organiza nimic de oameni ignoranti, ne-evoluati si numai pusi pe instigare,...
unu23-3-2015, 13:00
BOR este o doar un GRUP ORGANIZAT INFRACTIONAL tras cu cheia de la Moskova.
Miss23-3-2015, 12:45
* moralitatea femeilor dar si a barbatilor (partenerii lor)!
Miss23-3-2015, 12:38
Micul fat (embrionul), viitorul (daca ar fi lasat in pace) om nu are dreptul la viata? Exista mijloace de protectie, fara a se ajunge la avort!! Din pacate, avortul=crima si imi pun problema ce moralitate au acele femei care lasa lucrurile la voia intamplarii (chiar din nesimtire), si apoi regurg la avort. (desigur ca pot exista si cazuri dramatice pentru unele femei).
In concluzie NU faceti avort, ca nu e de joaca!
Gruia23-3-2015, 13:14
E vorba de responsabilitate, ceea ce acesti tineri nu au invatat si vor sa schimbe regulile pentru a dormi ei mai linistiti. La Sighet exista singurul monument din Europa dedicat copiilor avortati, eu ma ofer sa-i duc acolo, sa vada si cealalta perspectiva, sa vorbeasca cu oamenii. Ai impresia ca gasesti fericirea dincolo de avort?
Antiavort23-3-2015, 14:36
Gruia, trebuie sa te contrazic, "La Sighet exista singurul monument din Europa dedicat copiilor avortati" ei nu mai spune, de ex este unul si la Gherla, langa spitalul municipal. Ma rog,,,
Legat de articol: oameni redusi, care cauta numai boicot si ura. Mai bine va avorta pe voi mamele voastre, daca tot sustineti avortul
Miss23-3-2015, 16:32
Gruia, categoric raspunsul meu este NU! Dar vedeti ce se intampla;acesti protestatari nu sunt de acord cu aceasta campanie a Bisericii, una dintre cele mai bune de pana acum, dar in plus se manifesta huliganic. Acum tinerii (multi) nu sunt responsabili, asa este ai dreptate, dar si femeile de oarece varsta, multe au facut avort si unele mai si frecventeaza biserica (in mod fariseic desigur).
Oare exista statistici cu numarul avorturilor in zilele noatre si cel de acum 20, 30 de ani. O perioada, sub un anumit regim, se stie, ele au fost interzise prin lege (deci clar atunci, erau numai clandestine, referitor la un eventual raport).
Pe mine ma chinuie ideea avorturilor, nu-l concep, sufar cand ma gandesc, dar sunt femei si barbati care nu au grija de corpul lor, de viata lor sexuala si fac avorturi. Ce e foarte grav ca pe multe/multi nici nu ii mustra constiinta. Din pacate, unele femei sunt exact asa nesimtie, nu se ingrijesc/protejeaza si daca raman insarcinate apeleaza la avort!!! Si mai e si categoria aceea de barbati, care daca vad ca iubita/sotia a ramas insarcinata, obliga la avort!
Gruia23-3-2015, 17:47
Multi nu au constiinta pentru ca nu le-a fost dezvoltata de parinti. E ca in Righteous Kill, toti criminalii cred ca au dreptul de a ucide: ostatici, condmnati, dictatori sau copii sub diverse pretexte. Natalitatea in Romania a ajuns la nivelul celui de-al Doilea Razboi Mondial, inacceptabil in condtitiile din ziua de azi. Problema depaseste sfera bisericii, este si una economica si sociala. Cand acesti tineri vor ajunge la batranete cine le va mai plati pensia? Astia ce fac troll pe aici? Mai e si problema dezvoltarii care tine cont si de populatie in conditiile in care o buna parte a fortei de munca emigreaza. Problema reintra in sfera bisericii cand multe femei cu/fara barbati ajung la preoti dupa avort, cu diverse probleme emotionale care uneori nu se vindeca niciodata. Acesti oameni de multe ori nu vorbesc cu cei apropiati din rusine sau retinere ceea ce ii da bisericii un rol cu atat mai mare. Un subiect interesant si necesar pentru tara,
Miss23-3-2015, 18:29
Domnule Gruia, eu am mai scris un mesaj, amplu, dar nu-l vad publicat; dar sunt total de acord cu dumneavoastra!
Alex23-3-2015, 8:19
Grupurile minoritare (feministe, etnice, sexuale, religioase etc.) sunt tot mai intolerante vizavi de Biserica Ortodoxă. Cu alte cuvinte, nimeni din Biserică nu mai are voie să predice deoarece nu le convine la unii sau alții.
Andreicut Securistu'23-3-2015, 8:36
Predicati PE BANII VOSTRI GUNOAIE EVAZIONISTE CE SUNTETI!

Peste 20.000.000.000 (douazeci de miliarde) de euro ati mancat din BANII STATULUI de la revolutie pana acum mai escrocilor!

V-ati facut 20.000 de piramide, cate una pe fiecare strada, unele cu acoperis aurit!

Peste 100.000 de taietori de frunze la caini are BOR PLATITI LUNAR DE STAT cu salarii mai mari decat a unui profesor debutant sau medic rezident
Andrei23-3-2015, 13:21
Corect. Alex, sa vezi cati bani o sa mai manance BOR de acum incolo....
alina23-3-2015, 13:28
băi Securistu, ai intrat in spasme? pai ba mucea, principalii contributori, majoritatea covarsitoare din aceasta tara (iti demonstreaza si ultimul ”referendum” pe tema religiei in scoli) sunt CRESTINI! :))
noi, prin contributiile noastre lunare la buget, va platim salarii (bugetarilor), tinem sistem de pensii (capusat de socialisti) si facem posibile, PRIN CONTRIBUTIILE NOASTRE, TOATE serviciile publice (invatamant, sanatate, protectie sociala, etc). Iar acum vrei ca tot noi sa dam seama in fata voastra de ce ne mai construim biserici? :))) Ca ne mai trebuie, multe, pana le inaltam la loc pe toate cele daramate de comunisti si pe deasupra. E CLAR?!
Bă mucea trollu, inainte sa intri din nou in spasme de mic progresist ideologizat pana la spalarea pe creier, daca noi NU MAI PLATIM de maine, MURITI BĂ, MURIȚI! =)))))

Ia ma notite: numai manastirea VORONET aduce mai multi bani la buget decat tot restul turismului. Din nou, strainii stiu sa aprecieze, ”ciobanii” nostri sunt prea emancipati/evoluati pentru a mai vedea dincolo de lungul nasului.
Si, boule, te lovesc cu doua linkuri, ia un pix si o foaie, sa notezi, ca tot mananci c.a.cat pe toate topicurile de gen. Desi n-am asteptari ca vei intelege prea multe, esti prea bou, iar ra(t/h)atii nu-si recunosc niciodata infrangere:
1. https://silviupricope.wordpress.com/2015/02/05/mobilul-ascuns-din-spatele-atacurilor-asupra-bisericii-ortodoxe-romane/
2. http://www.george-damian.ro/cati-bani-se-dau-de-la-buget-pentru-preoti-si-biserici-1689.html
@alina23-3-2015, 13:47
Traje apa, ca puti a mortaciune.. ai tras pe nas ceva cadavre uscate dealea de le ziceti voi "moaste"?

Tu pui egal intre CRESTINI si BOR ? :)))))

BOR nu are nici o treaba nici cu crestinatatea, nici cu religia. Eventual cu Statul Islamic :))

Singurul zeu al BORaturilor este BANUL.

Cand te arunci cu afirmatii de genul BOR = crestinatatea, nu poti fi decat sau vre-un lobotomizat deala pupator de moaste ce se trage in genunchi pe la tablourile facatoare de minuni, sau pe statul de plata al BOR

Acuma hai, inchide calculatorul, ca internetul aste unealta diavolului, conform BORaturilor.. si nu vrem sa ajungi in iad.. :))))))))))))


Veronica23-3-2015, 18:42
nu biserica priveste femeia ca pe un animal de prasila...voi sunteti animale cei care va imperecheati fara responsabilitate cu capul ametit de alcool si droguri,pe voi trebuia sa va avorteze mama voastra si acum ar fi fost lumea mult mai buna...cu ce sunteti voi mai buni sa aveti dreptul la viata si ceilalti,nu...
Mitropolitul PSD Andreicut TurnatorLaSecuritate23-3-2015, 7:32
BORaxurilor, NU VA MAI RABDA VREMEA!

La fel ca si in '89, tinerii o sa va dea din nou jos, comunisti ratati din cele doua grupari infractionale BOR si PSD.. . .

RESPECT TINERILOR RESPECTIVI! .

JEGURILE DIN BOR LA TOMBERON! .
gogu23-3-2015, 7:29
felicitari tinerilor! tinerii au facut revolutia din 89, tot ei lupta acum impotriva abuzurilor comise de comunistii din BOR.
Andreicut Securistu'23-3-2015, 6:44
Dragi femei, cand vedeti un POPA care vine cu sfaturi pt. voi, amintiti-va ca:
.
- nu cu mult timp in urma Biserica ardea femeile pe rug socotindu-le vrajitoare
- calugarii de la Tanacu au omorat o femeie ca sa il scoata pe dracu din ea
- popii ne spun ca femeia e facut dintr-o coasta de-a barbatului si ii este inferioara acestuia
- popii ne invata ca treaba femeilor este sa faca copii, sa ii creasca si sa asculte de barbat
- femeile nu au voie sa se faca popi, pt. ca nu au har (a se citi inteligenta) pt. asta..
- femeile nu au voie sa intre in altar pt. ca sunt spurcate
- femeia e de vina pt. ca l-a ispitit pe adam si pt. izgonirea din rai
- biserica ne spune ca dumnezeu e barbat..
- biserica ne spune ca isus e barbat..
.
Intradevar.. multe a facut biserica pt. femeie... :)
.
BOR este doar o GRUPARE INFRACTIONALA ORGANIZATA. Nimic mai mult.
.
Vine anul acesta DNA la voi BORaxurilor.. Tic.. Tac..
alina23-3-2015, 13:42
”Biserica ne spune ca Dumnezeu este bărbat” =))) cultura de troll ideologizat

băi Securistu, ai intrat in spasme? pai ba mucea, principalii contributori, majoritatea covarsitoare din aceasta tara (iti demonstreaza si ultimul ”referendum” pe tema religiei in scoli) sunt CRESTINI! :))
noi, prin contributiile noastre lunare la buget, va platim salarii (bugetarilor), tinem sistem de pensii (capusat de socialisti) si facem posibile, PRIN CONTRIBUTIILE NOASTRE, TOATE serviciile publice (invatamant, sanatate, protectie sociala, etc). Iar acum vrei ca tot noi sa dam seama in fata voastra de ce ne mai construim biserici? :))) Ca ne mai trebuie, multe, pana le inaltam la loc pe toate cele daramate de comunisti si pe deasupra. E CLAR?!
Bă mucea trollu, inainte sa intri din nou in spasme de mic progresist ideologizat pana la spalarea pe creier, daca noi NU MAI PLATIM de maine, MURITI BĂ, MURIȚI! =)))))

Ia ma notite: numai manastirea VORONET aduce mai multi bani la buget decat tot restul turismului. Din nou, strainii stiu sa aprecieze, ”ciobanii” nostri sunt prea emancipati/evoluati pentru a mai vedea dincolo de lungul nasului.
Si, boule, te lovesc cu doua linkuri, ia un pix si o foaie, sa notezi, ca tot mananci c.a.cat pe toate topicurile de gen. Desi n-am asteptari ca vei intelege prea multe, esti prea bou, iar ra(t/h)atii nu-si recunosc niciodata infrangerea:
1. https://silviupricope.wordpress.com/2015/02/05/mobilul-ascuns-din-spatele-atacurilor-asupra-bisericii-ortodoxe-romane/
2. http://www.george-damian.ro/cati-bani-se-dau-de-la-buget-pentru-preoti-si-biserici-1689.html
@alina23-3-2015, 14:32
Tu te suporti asa tampa cum esti?
Ciuciu23-3-2015, 20:54
@Andreicut Securistu' Ai mai uitat: - femeia nu are voie in biserica atunci cand este la menstruatie.....
alina23-3-2015, 22:48
Sa invatam crestinism cu trollii:

”Biserica ne spune ca Dumnezeu este bărbat” =))) cultura de troll ideologizat =))))

anton carpati23-3-2015, 1:16
BOR l-a luat pe Connect-R, probabil sursa nr 1 de herpes din Romania, si l-a facut sa para usa de biserica. Copiii astia s-au trantit pe niste scaune si au inceput sa scandeze "drepturile femeilor! drepturile femeilor!". Mi se pare foarte trist cand tinerii progresisti au mai putin habar despre cum sa-si cladeasca o imagine decat ultraconservatorii pe care-i critica.
CIPRIAN (Nu cel de Cartagina)22-3-2015, 22:55
Si in Catedrala, la amvon, Don Tofana e tare plicticos. N-are discurs atragator, n-are duh si asta, din pacate, se simte.
Burdujel22-3-2015, 22:12
Biserica priveste femeile ca animale de prasila.
Ele trebuie obligate sa nasca urmatoarea generatie de pupatori de oase care sa dea bani bisericii.
Veronica23-3-2015, 18:23
nu biserica priveste femeia ca pe un animal de prasila...voi sunteti animale cei care va imperecheati fara responsabilitate cu capul ametit de alcool si droguri,pe voi trebuia sa va avorteze mama voastra si acum ar fi fost lumea mult mai buna...cu ce sunteti voi mai buni sa aveti dreptul la viata si ceilalti,nu...
Da ce sa zic22-3-2015, 20:05
Asa de impacati vorbesc uni despre religie despre doctrine oare de ce ? va spun eu de ce mai oameni buni, manipularea duce la fixatie si calm atroce ! adica ca si un bun exemplu poate sa iti raspunda Da da da cu aceasi intensitate ! semn de manipulare si auto manipulare ! Trebuie sa credem in Biserica ca ce ? este infintata de Dumnezeu unde sunt dovezile , spun ei ca la taina Isus da concluzi povesti nimic concret ! Ii bat pe religia lor de nu se vad pt ca nu au dovezi ! la fel ca si giulgiul din Torino etc etc ! Fiti seriosi am evoluat nu mai suntem in anul 1900
Mirceacelbatran22-3-2015, 18:07
Evident in post incercarile sunt mai grele si ii iertam pe acesti copii rataciti complet de internet. Normal ca n-au acceptat dialogul cu Tofana, omul e un geniu, un orator de exceptie al Clujului, cam greu cu argumente de facebook in fata unei asemenea personalitati.
oana22-3-2015, 19:32
in afara de cativa indoctrinati nu a auzit nimeni de Tofana. Ce a facut in viata?
mirceacelbatran22-3-2015, 19:59
Acei 'cativa' sunt majoritari. Nu am cum sa-ti explic relevanta domniei sale pentru ca nu apare la Radio ZU sau prin baruri studentesti. Experienta domniei sale, caracterul si judecata l-au adus pe merit unde este astazi spre deosebire de acesti tineri a caror realizare in viata e ca l-au intrerupt pe Tofana. :)
lol22-3-2015, 20:56
Cine mai ii si rahatul asta cu ochi numit Tofana ?
titi22-3-2015, 22:02
Cei care va dati zmei aici cu dreptul femeii sa aleaga, probabil le priviti ca pe niste obiecte sexuale iar acestea probabil practica prostitutia constient sau inconstient, daca nu realizati ca prin avort produceti crima. Iar parintele Tofana de care zic unii ca cine este el, ca n-au auzit de el, aflati ca este unul din cei mai mari profesori de la Teologie si din pacate nu e mare manelist, ruda cu Salam, Adi Minune sau mai stiu eu care si nici nu ocupa prima pagina cu scandaluri sexuale. Iar daca voi, idiotilor, v-ati dus organizat 10 persoane (minciuna) si ati sfidat restul da cateva sute de persoane, era normal sa plecati de acolo si sa lasati pe ceilalti sa asculte conferinta. De ce naiba nu va faceti conferintele voastre daca credeti cu asa ardoare ca aveti dreptate. La fel si aia care sunt pe invers.l
pipi@titi23-3-2015, 14:41
Titi, cine le priveste pe femei ca pe niste obiecte sexuale? Cei care militeaza PRO-CHOICE, adica militeaza pt dreptul femeii de a face ce vrea ea, sau cei care ii impun ce sa faca?

Ideile voastre sunt cel putin invechite, pentru lumea in care traim. Unde e toleranta si iubirea propavaduita de Dzeul vostru, cand oamenii sunt catalogati dupa orientarea sexuala, si cei care nu sunt "normali" (in viziunea voastra) sunt ostracizati? Voi ar trebui sa realizati ca nu e niciun nene cu barba in cer care foloseste frica pentru a manipula oameni. Religia a fost (si inca este in cazul Romaniei) o metoda foarte buna de manipulare a maselor - si atat. Intr-o lume fara educatie si cultura, era nevoie de biserica pentru a mentine moralitatea oamenilor. Dar acest rol a disparut, ca dovada ca toate persoanele din aceste cercuri (preoti, teologi, etc) nu au *nicio* legatura cu realitatea.

Inca mai functioneaza tehnica "crede si nu cerceta", dar din fericire functioneaza la tot mai putini oameni. Sper doar ca copiii nostri (generatia urmatoare) va fi mai inteligenta ca si generatia actuala si va lasa in spate biserica cu toate ramurile ei - pur si simplu nu este nevoie de ea in lumea de azi - si nu o zic in ideea propavaduirii ateismului. Fiecare e liber sa creada ce vrea, dar ideal ar fi sa o faca pe cont propriu si cu o intelegere profunda a acestor lucruri. Pentru asta nu e nevoie de preoti sau de zeci de mii de biserici - acelea se pot folosi pentru a ajuta oameni cu adevarat!

Numai bine, titi draga.
pipi@titi23-3-2015, 14:43
Corectare din mesajul anterior: "Pentru asta nu e nevoie de preioti sau de zeci de mii de biserici - resursele utilizate pentru a mentine armata de preoti in functie si pentru a construi noi biserici ar trebui folosite pentru a ajuta oamenii cu adevarat." :-)
Csaba23-3-2015, 16:02
Romanok vrea se ucide la copilas. Criminal valaho.
Horea22-3-2015, 17:27
La alegerile din 2014 BOR a fost huiduita copios.

Cei aproape 20.000 de clujeni care au manifestat impotriva lui Ponta intre cele doua scrutinuri, au scandat in dreptul bisericilor pe langa care au trecut (vreo 4) impotriva BOR si a implicarii mizerabile a popilor in campanie!

Iata ca la cateva luni societatea civila este vie, si nu permite infractorilor din BOR sa isi bata joc de Romania.

Clujul da inca o data dovada de spirit civic. Un adevarat centru universitari, cu tineri LIBERI!
Andreicut Securistu'22-3-2015, 17:13
RESPECT pentru acesti tineri care au protestat impotriva MANIPULARILOR DEMNE DE EVUL MEDIU ALE BOR!
.
BOR este doar o grupare infractionala, plina de escroci, evazionisti si securisti.
Titi23-3-2015, 8:42
Eu nu inteleg de ce naiba nu va faceti conferintele voastre si sa va incurajati unii pe altii ca detineti adevarul absolut. Din lasitate si pentru ca in sinea voastra stiti ca nu aveti dreptate. Tinerii care au facut revolutia sunt parintii vostri de azi. Voi ati facut un rahat pe bat. Numai galagie si ati adus la disperare societatea de azi. Crapati de ciuda ca romanul de rand nu renunta la credinta lui. V-a mancat occidentul si asa zisa democratie creierii cu totul. Ma tem ca voi formati o grupare infractionala care nu prea are ce cauta in societate.
Andreicut Securistu'23-3-2015, 9:27
@Titi

Daca v-ati sustine aberatiile PE BANII VOSTRI, SI NU PE BANII STATULUI, nu ar avea nimeni treaba cu voi.

Noi ne platim impozitele pt. educatie ai sanatate si banii se duc la biserici!

Peste 20.000.000.000 (douazeci de miliarde) de euro ati mancat din BANII STATULUI de la revolutie pana acum mai escrocilor!

V-ati facut 20.000 de piramide, cate una pe fiecare strada, unele cu acoperis aurit! Peste 100.000 de taietori de frunze la caini are BOR PLATITI LUNAR DE STAT cu salarii mai mari decat a unui profesor debutant sau medic rezident.

Ati facut 5 BISERICI langa fiecare scoala din Romania! 5 biserici si 1 scoala, asta e media! In Romania avem 425 de spitale, 4.700 de şcoli si 18.300 de BISERICI !

Asta este problema oamenilor...

FINANTATI-VA ABERATIILE PE BANI PRIVATI, SAU PE BANII VOSTRI, SI PUTETI SA VA INCHINATI SI LA USA DE LA LIFT, CA NU MAI INTERESEAZA PE NIMENI!

lucas007123-3-2016, 8:50
o sa vina sfarsitul si nu v-om sti ce raspuns sa-i dam Lui Dumnezeu .....nu mai aberati atat ....gantitiva al sufetul vostru atat asta a mai ramas ..... o sa se dezlantuie iadul cu astfel de oameni. . .
Mitropolitul TurnatorLaSecuritate22-3-2015, 17:07
Stiati ca mitropolitul PSD Andreicut, si-a turnat enoriasii de la SPOVEDANIE la SECURITATE:

–––––––––
În anul 2007 a fost deconspirat ca fost colaborator al Securității, cunoscut cu numele de cod „Ionică”.[5] Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor fostei Securități a stabilit în ședința sa din 13 septembrie 2007 faptul că Andrei Andreicuț a făcut poliție politică.
….
Ca informator a urmărit o călugăriță greco-catolică clandestină, l-a denunțat pe Octavian Bârlea, superiorul uniților din Germania pentru apelul său către românii din străinătate etc. Într-o informare din luna august 1985 l-a denunțat pe un preot romano-catolic care ținea cursuri de catehizare cu copiii și nepoții unor credincioși, „iar preotul respectiv îi notează în registrele lor cu numele maghiarizate”. Dosarul său de rețea nr. 354 arată că unul dintre credincioși venise la el să-i mărturisească problemele de natură sentimentală și faptul că intenționează să se căsătorească cu o străină. Andreicuț l-a denunțat scriind în nota sa informativă către Securitate din 28 octombrie 1983 toate aceste date intime.
–––––––
Sursa: ro.wikipedia.org/wiki/Andrei_Andreicut#Rela.C8.9Bia_cu_fosta_Securitate
.
.
Acest securist mizerabil vrea sa dea lectii despre moralitate si viata??????? Cata ironie si aroganta…
titi23-3-2015, 15:56
pana unde ajung cei indraciti, de ce nu faceti si voi conferinte cu adepti vostrii nenorociti, nu perturbati o manifestare care nu are ca scop decat salvarea omenirii de la pieire. Nenorociti ce sunteti, vai de voi si de mamele care v au crescut si v/au fatat. Nu sunteti pentru pace semanti doar scandal, si nu sunteti in stare de un dialog civilizat. Pe tine cine te plateste sa denigrezi o fata bisericeasca, nu ti e frica de Dumnezeu, de ce vrei sa te faci auzit doar cu pumnu si cu picioarele, de ce nu respacti opinia celui de langa tine, fariseu ne.....
Andreicut Securistu'22-3-2015, 17:06
Iata CONSECINTELE manipularilor ordinare ale acestor medievali din organizatia obscura numita BOR:
.
--------------------------------------
Cifre alarmante privind vaccinarea: in Bucuresti, rata vaccinarii cu ROR a scazut in 2014 pana la 78,3%, cu 20% mai putin fata de anul precedent
.
In Romania, campaniile anti-vaccin au devenit de cativa ani foarte vizibile mediatic datorita activitatii unor ONG-uri ORTODOXE !!!
--------------------------------------
Sursa: hotnews.ro/stiri-esential-19701622-cifre-ingrijoratoare-privind-vaccinarea-bucuresti-rata-vaccinarii-ror-scazut-anul-trecut-pana-78-3-fata-97-4-2013.htm
.
.
Escrocii din BOR indeamna parintii de nu isi vaccineze copiii, sa nu accepte cardul de sanatate pt. ca scrie DRAC pe el... si alte bazaconii demne de Evul Mediu.
.
BOR este doar o organizatie infractionala, trasa cu cheie din RUSSIA.
.
vai de voi23-3-2015, 7:24
pana unde ajung cei indraciti, de ce nu faceti si voi conferinte cu adepti vostri nenoroci, nu perturbati o manifestare care nu are ca scop decat salvarea omenirii de la pieire. Nenorociti vai de voi si de mamele care v au crescut. Nu sunteti pentru pace semanti doar scandal, si nu sunteti in stare de un dialog civiliyat.
Drepturi23-3-2015, 13:32
De ce continuam sa confundam dreptul femeii de a alege cu iresponsabilitatea crasa si cu ignoranta??! Oare noi femeile nu ne-am putea manifesta dreptul de a alege si dintre atatea si atatea metode contraceptive? Eu cred ca nici macar nu se realizeaza ce trauma presupune un avort pentru o femeie, atat fizic ( procedura in sine ) cat si psihic.
Clara24-3-2015, 23:40
Ce legatura are religia cu masacrarea propriului copil de 2 criminali ? Mama + tata

Mai bine va stapiniti hormonii sau aveti bunul simt de a folosi prezervativ.
Destul au omorat inaintasii nostrii copii fara aparare in pantece de ne e noua asa rau acum.

Cine e inteligent invata din experienta altora.

Cele mai citite ştiri din Social

2037 vizualizări
19-9-2018, 15:13
Tupeu MAXIM la Cluj! Cum a reușit să parcheze un șofer, ziua în amiaza mare, la Vivo FOTO» Vezi tot
1712 vizualizări
19-9-2018, 22:25
Un clujean a făcut un experiment cu roșii made în Germania. Au încolțit și nu s-au stricat - FOTO» Vezi tot
1103 vizualizări
18-9-2018, 14:18
Imagini șocante cu drogați într-un oraș din Cluj. Tineri care par POSEDAȚI - VIDEO» Vezi tot
1078 vizualizări
19-9-2018, 22:12
Pomohaci și-a recunoscut vina pentru a primi un an de închisoare cu suspendare» Vezi tot
1044 vizualizări
19-9-2018, 12:50
Baghera, presupusul lord al drogurilor din Turda, reținut de Poliție » Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?