Saloanele VIP, camerele care recunosc fata si scaunele rabatabile cresc pretul stadionului "Cluj Arena" cu 14 milioane de euro


Consortiul de firme care construieste stadionul municipal "Cluj Arena" a solicitat majorarea pretului cu 14 milioane de euro din cauza lucrarilor suplimentare care trebuie facute, pe langa proiectul initial.

Stiri de Cluj a intrat in posesia listei cu modificari, care a fost pusa pe masa presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

1. Au aparut doua noi etaje la Peluza 1, unde sunt birouri, salonul de VIP -uri si camera unde stau comentatorii.

2. La Tribuna 1 era un singur ascensor, acum a mai fost solicitat unul. Lifturile sunt de 8 si 14 persoane.
3. In dreptul gradenelor trebuie montate balustrade de siguranta pentru ca, din cauza inclinarii foarte mari, pot aparea accidente. Exista o senzatie de cadere.
4. Saunele trebuie sa fie rabatate, pentru a exista mai mult loc pentru deplasarea spectatorilor. Inclinarea tribunelor a crescut si trebuie sa fie 40 de centimetri in fata si spatele scaunelor.
5. Nocturna va fi ancorata de structura metalica si va avea 2.000 de lucsi nu 1.400, iar costurile sunt mai mari cu asigurarea necesarului de energie electrica.
6. Structura metalica a fost proiectata pe eurocoduri, in conformitate cu noile prevederi Europene. Astfel, daca structura se prabuseste nu va cadea mai mult de 100 de mp. A crescut numarul de armaturi metalice.
7. Pista de atletism avea 6 culoare in linie dreapta, iar acum sunt 8, pentru a putea gazdui competitii internationale.
8. S-a cerut montarea unei instalatii de iluminat a pistei de atletism in turnante. In rest iluminatul este asigurat de nocturna stadionului.
9. Introducera unui sistem wireless.
10. Centrala telefonica avea initial 23 de posturi, acum are 100.
11. Sistemul de supraveghere video a fost schimbat cu unul performant, care poate recunoaste fata persoanei

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat pentru Stiri de Cluj ca deja comisia care analizeaza propunerea de majorare a contractului a eliminat o parte dintre lucrarile suplimentare. "S-a renuntat la sistemul de iluminat al turnatelor si la panourile cu leduri pe care sa apara publicitatea in timpul partidelor. S-a facut o economie si urmeaza sa fie analizate si celelalte lucrari suplimentare", a mai spus Tise.

Economia facuta pana acum se ridica la 3 milioane de euro. Proiectul final va fi pus pe masa consilierilor in urmatoarele zile, urmand ca acestia sa decida daca sunt de acord cu cresterea pretului la stadion.

Comentarii Facebook