Reacția organizatorilor ”Cluj Pride”, după ce viceprimarul Clujului a spus că o manifestare LGBT e suficientă



Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat, marți dimineață, în direct, la Realitatea FM, că el consideră că o manifestare a comunității LGBT clujene ”este suficientă”.

Întrebat dacă, după evenimentele de sâmbătă, vor urma și alte manifestații ale comunității LGBT, Tarcea a precizat că ”o manifestare este suficientă” și că membrii comunității ”au spus ce au avut de spus”.

Eu cred că este suficientă o manifestare. Au spus ce au avut de spus. Și-au exprimat punctul de vedere și sunt și alte orașe din România în care pot să își desfășoare activitatea”, a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Întrebat dacă ajunge ”o manifestare pe viață”, acesta a evitat să dea un răspuns clar.

Orgnizatorii ”Cluj Pride” și ai marșului ”#spunedrept” spun că au fost luați prin surprindere de declarațiile viceprimarului, precizând că speră să fi fost o neînțelegere.

"Declarația făcută de domnului viceprimar Dan Tarcea ne-a surprins, și sperăm că a fost o neînțelegere și că domnia sa dorea de fapt să spună că va face demersuri pentru ca marșul Noii Drepte, care incita la ură și discriminare, să fie interzis, în condițiile în care știm deja că această mișcare este la limita legii.

Prin marșul #spunedrept pe care noi l-am organizat pe data de 1 iulie nu am făcut decât uz de un drept civic, fiind de asemenea un marș pașnic, în tăcere, fără scandări, desfășurat fără incidente, unde participanții s-au exprimat într-un mod civilizat.

Dorim să-i asigurăm pe toți cei ce ne susțin, dar și autoritățile locale, că vom continua să ne cerem drepturile civice. Facem și un apel către autoritățile locale la respectarea drepturilor cetățenești ale comunității LGBTQ și ale susținătorilor săi.

Domnul viceprimar nu este în măsură pentru a decide în acest moment interzicerea unei manifestări pentru drepturile comunității LGBTQ și considerăm că declarațiile publice ar trebui făcute într-un mod mai responsabil", a declarat Lucian Dunăreanu, activist LGBTQ și organizator Cluj Pride.

Comentarii Facebook