”RĂZBOI” între președinte și premier. Victor Ponta denunță pactul de coabitare cu Traian Băsescu



Premierul Victor Ponta a anunțat, în cadrul unei emisiuni TV, că pactul de coabitare cu Traian Băsescu nu mai este valabil.

"Denunţ pactul de coabitare, din moment ce Traian Băsescu a zis că totul a fost o păcăleală", a spus Victor Ponta.

Anunțul acestuia a venit după ce șeful statului a spus în cadrul unei emisiuni de la B1 TV că l-a păcălit pe Ponta să semneze pactul.

"Slavă Domnului, pe lipsa de experienţă a lui Ponta am reuşit să semnez celebrul Pact de coabitare", a spus, ieri, Traian Băsescu.

Potrivit MEDIAFAX, Guvernul a confirmat faptul că premierul Ponta a transmis, astăzi, preşedintelui Traian Băsescu scrisoarea de denunţare a pactului de colaborare instituţională semnat de cei doi, ca urmare a declaraţiilor făcute marţi de şeful statului.

"Ţinând cont de declaraţiile pe care le-aţi făcut în data de 05 august, amintite anterior, devine evident că Pactul de colaborare instituţională nu mai produce efectele politice şi instituţionale pentru care a fost întocmit. În urma afirmaţiilor pe care le-aţi făcut public în ziua de marţi, devine clar pentru toţi românii, dar şi pentru partenerii noştri că aţi semnat acest document cu rea-credinţă, fără a vă asuma în realitate principiile sale. Prin urmare, vă aduc la cunoştinţă pe această cale faptul că, în actualele condiţii, nu mai pot considera valabil Pactul de coabitare instituţională semnat în decembrie 2012", afirmă premierul în document.

Comentarii Facebook