”Piloții de la Blue Air nu au avut combustibil suficient” / UPDATE: Oficialii Blue Air neagă această variantă

 

Vina pentru incidentul aviatic de la Cluj ar aparține piloților, care nu aveau destul carburant.

 

Piloții Blue Air au anunțat că nu au combustibil suficient și vor să facă o aterizare de urgență. Ei trebuiau să aibă suficient combustibil pentru a ajunge la un aeroport din apropiere. Li s-a cerut un termen ca să iasa utilajele de pe pistă, ningea abundent, și ei au declarat că nu au suficient combustibil. Faptul că se deszăpezea între timp, se făcea asta din cauza ninsorii abundente. Li s-a spus să aștepte ca să iasă utilajele de deszăpezire și ei au spus că nu au combustibil suficient. Ningea abundent au ieșit utilajele să îndepărteze zăpada, conform instrucțiunilor. Pista era în condiții corespunzătoare pentru aterizare. Aeroportul nu are nicio vină în această situație. Comisia va analiza înregistrările din cutia neagră, discuțiile piloților din cabină, etc. și se va stabili cine e vinovat și cine nu”, a spus directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo.

 

Înainte de avionul Blue Air, alte șapte avioane au decolat și aterizat în condiții de siguranță.

 

Conducerea Blue Air respinge acuzațiile. Citește AICI detalii.

-------------------

UPDATE

 

Preocupati in primul rand de pasagerii nostri, colegii nostri si familiile lor dorim sa comunicam ca cei 110 pasageri si 6 membri ai echipajului cursei Blue Air 0B9301 pe ruta Otopeni-Cluj-Barcelona din data de 7 Ianuarie 2016, au fost in siguranta pe intregului parcursul zborului inclusiv in timpul aterizarii, la finalul acesteia fiind debarcati normal fara a fi activate procedurile de urgenta.

 

In faza de franare a procesului de aterizare aeronava a intampinat probleme legate de aderenta la suprafata pistei. Urmare a acestor probleme, comandantul aeronavei nu a reusit sa opreasca in interiorul suprafetei pistei si a deposit-o cu cca 10 metri. Mentionam expres ca aeronava dispunea de suficient combustibil pentru a se redirectiona catre unul dintre cele 2 aeroporturi de rezerva in cazul in care nu s-ar fi autorizat aterizarea la Cluj.

 

In baza buletinelor meteo transmise echipajului, decizia comandantului de a ateriza a fost corecta si in conformitate cu procedurile operationale in vigoare”, precizează oficialii Blue Air.

 

Comentarii Facebook