Pădurarii care l-au denunțat la DNA Cluj pe directorul Direcției Silvice Cluj au fost dați afară. Șeful lor a fost reangajat

 

Cei doi pădurari care au avut curajul, în 2013, de a-l denunța la DNA Cluj pe directorul Direcției Silvice Cluj, Traian Mariș, au fost dați afară. 

 

Liberalul Mariș a fost reclamat în aprilie 2013, la DNA Cluj, și a fost prins în flagrant în timp ce primea de la doi pădurari suma de 10.000 de lei, pentru a nu-i schimba din funcţii. Procurorii au spus că Traian Mariș a cerut, în mod repetat, de la subordonați sume de ordinul zecilor de mii de euro.

 

Cei doi pădurari care au avut curajul de a-l denunța pe Traian Mariș sunt Voicu Tomoş și Călin Bâlc. Ambii au fost dați afară de la Direcția Silvică Cluj. Tomoș a fost acuzat că a avut lipsuri din gestiune, iar Bâlc, șef de district, că a gestionat greșit niște documente. După ce apele s-au calmat, a fost dat afară din sistem și tatăl lui Călin Bâlc, Ioan Bâlc.

 

Şeful Direcţiei Silvice Cluj, Dorel Oros, a declarat că cei trei au fost concediați în mod corect.

 

M-a întrebat direct: dacă am vrut să ies din silvicultură de ce nu mi-am dat demisia. Apoi, am fost chemat la anchetă disciplinară și au început controalele împotriva mea. La final mi s-a spus că în trei săptămâni în cantonul meu s-a înregistrat o pagubă de 600.000 de lei. Este ireal. Acum sunt pe tușă și mă ocup de gospodăria mea”, a declarat Tomoș.

 

Mie nu au avut ce să îmi reproșeze și atunci au scos chestia cu bonurile. Am fost dat afară în noiembrie 2013. Lui tata, ca să îmi arate mie, i-au marcat cioate gata marcate de șeful lui, care în timpul anchetei a murit de inimă. Acele cioate i le-au imputat lui tata”, a explicat și Călin Bâlc.

 

Culmea, Traian Mariș a fost reangajat la Direcția Silvică Cluj, de unde a fost concediat după izbucnirea scandalului. 

 

Mariş a fost condamnat cu suspendare, după ce a recunoscut în fața judecătorilor că a primit câte 10.000 de lei de la pădurari pentru a nu-i da afară și pentru a nu le face controale. El s-a întors acum în funcția de inginer la Direcţia Silvică Cluj, în cadrul Ocolului Silvic Gilău.

Mariș, directorul Direcției Silvice Cluj condamnat pentru ”șpaga” de la pădurari, a fost reangajat

 

Voicu Tomoș susține că a fost dat afară pentru că a încurcat sistemul. El a fost cotrolat de inspectorii ITRSV Cluj, la ordinul directorului. 

 

Știri de Cluj va publica dezvăluiri despre aceste controale în următoarele zile. 

Comentarii Facebook