O mare UNIVERSITATE din Cluj nu decontează abonamentul gratuit pentru studenți pe autobuze

 

O mare universitate din Cluj a anunțat RATUC că nu dispune de fonduri pentru a subvenționa abonamentul gratuit al studenților pe două linii de transport în comun.

 

Directorul RATUC Cluj, Liviu Neag, a declarat pentru Știri de Cluj că ”senatul Universității Tehnice Cluj-Napoca a decis joi să nu suporte plata sumei de 30 de lei, echivalentul a 50% valoarea abonamentului pe două linii oferit de Primăria Cluj-Napoca, pentru toți studenții. Sunt afectați numai studenții de pe locurile cu buget, pentru că restul oricum plăteau cei 50%” (Vezi AICI înregistrarea emisiunii la minutul 49.00).

 

În emisiunea Știri de Cluj LIVE, de joi seara, Liviu Neag a spus că Primăria va suporta în continuare 50% din abonament, așa cum a votat Consiliul Local, dar că studenșii vor trebui să plătească diferența.

 

Restul universităților, UBB Cluj, UMF Cluj, USAMV și UAD Cluj vor deconta cei 50% și vor semna cu RATUC un protocol în acest sens.

 

Liviu Neag a mai spus că a fost informat de UMF, tot în cursul zilei de joi, că va deconta cei 50% și că problema a fost rezolvată și aici fiind unele probleme.

--------------------------------

UPDATE

 

UTCN acuză RATUC că a fost vorba despre o confuzie în acte și că lucrurile stau cu totul altfel. Citește AICI amănunte.

Comentarii Facebook