Vom avea căldură în autobuze la Cluj-Napoca? Ce explicații a dat Liviu Neag, directorul RATUC Cluj

 

Problema căldurii în mijloacele de transport în comun revine, o dată cu temperaturile negative de afară. Foarte multe întrebări ale cititorilor i-au fost adresate pe această temă directorului RATUC, Liviu Neag.

 

La emisiunea Știri de Cluj LIVE, de joi seara, Liviu Neag a explicat care va fi situația în acest an și de ce în unele autobuze este încă frig.

 

Mijloacele mai noi au oarecare posibilități tehnice de a evita această stare de rece, în interior, dar nu ca să producem o căldură și să dea un confort extraordinar (sub 20 de grade Celsius). Acestea sunt parcate în aer liber. Peste noapte când sunt temperaturi foarte scăzute sunt pornite pentru ca dimineața să nu fie probleme. Avem unele grafice de lucru. Dimineața când pleacă aerul cald pe care îl dau sistemele de încălzire și aerul rece de afară îngheață geamurile.

 

La transportul în comun în Cluj sunt două probleme pe care eu le recunosc, dar care nu le vom putea elimina foarte ușor. Când sunt călduri foarte mari să fie aer condiționat și când e frig să fie căldură. Parcul mai nou corespunde acestor cerințe, iar cel vechi nu”, a declarat Liviu Neag la emisiunea online (Vezi AICI declarația video la minutul 53.00).

 

El a precizat că în următorul an ar putea fi înlocuite mijloacele de transport în comun învechite, celebrele Saviem -uri sau troleibuzele de cu o vechime de 25 de ani. ”Vom vedea acum, la rectificarea de buget de la Primăria Cluj-Napoca ce fonduri vom primi. Vrem să schimbăm 25 de troleibuze, iar unul nou costă între 300 și 400 de mii de euro”, a mai spus Liviu Neag.

 

O mare UNIVERSITATE din Cluj nu decontează abonamentul gratuit pentru studenți pe autobuze

Comentarii Facebook