Clujean amendat de polițiști din cauza unui parcometru defect. Vezi ce soluție are primăria


Un clujean a fost amendat de către polițiști pentru neplata parcării, însă, parcometrul era defect. Bărbatul a fost nevoit să plătească amenda și a fost tratat cu dispreț de către polițiști.

In speranta ca doua din serviciile din subordinea primariei pe care o conduceti INCA mai pot fi controlate (dealtfel noi cetatenii Clujului le finantam), am rugamintea sa luati act de o situatie cel putin lipsita de bun simt, daca nu undeva departe de orice logica a civilizatiei unui mare municipiu cu pretentii de oras european.

Pe scurt, va aduc in atentie evenimente petrecute in data de 24 septembrie 2013, pe strada cardinal Iuliu Hossu, unde am parcat masina pe unul din locurile amenajate si am incercat sa achit parcarea la unul din parcometrele instalate acolo. Parcometrul din dreptul imobilului cu nr.51 (aproximativ), afisa "Nefunctional" si apoi un cod de eroare. La parcometrul din dreptul imobilului cu nr. 43 (aproximativ) nu era acceptata plata cu cardul bancar. In aceste conditii, intrucat ma grabeam, nu aveam cum sa iau la rand toate parcometrele aflate prin centrul Clujului, in speranta ca vreunul din ele va fi functional.

Surpriza a venit in momentul in care am ajuns in jurul orelor 14 la masina si am gasit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru NEPLATA parcarii.

Parcometrele in cauza, erau in ACEEASI stare. La orele 14.09, am sunat revoltat la serviciul parcari si am relatat cele constatate, iar raspunsul a fost ca exista si alte parcometre functionale "in zona", precum si alte modalitati de plata a parcarii. La orele 14.37 am telefonat si la Dispeceratul Politiei Locale pentru a vedea ce se intampla si mi s-a relatat ca de dimineata, agentul care raspunde de zona a fost anuntat de cel care era de serviciu la dispecerat ca parcometrul de pe aceeasi strada din dreptul restaurantului Chios era defect (asadar, astfel am aflat ca si al TREILEA parcometru fusese defect in acea zi)”, se plânge un clujean pe domnuleprimar.ro.

Bărbatul povestește că a doua zi s-a prezentat la Poliție, unde a fost tratat cu nesimțire de către un polițistm care i-a spus că nu e obligat să verifice parcometrele înainte să îl amendeze.

A doua zi m-am prezentat conform notei de constatare la 8.30 la Politia locala, unde cu NESIMTIRE, zic eu si cu REA VOINTA, agentul din zona mi-a spus ca nu e de datoria dansului sa verifice daca parcometrele sunt functionale, inainte de a ma amenda. Actualmente am achitat amenda (pentru a beneficia de plata a jumatate din minimul acesteia) si

Am inaintat o cerere Serviciului parcari prin care am cerut sa mi se comunice situatia parcometrelor in acea zi si ora interventiei asupra lor, pentru remedierea defectiunilor, intrucat doresc sa contest in instanta aceasta contraventie”, mai spune bărbatul.

Reprezentanții primăriei precizează că se va pune în discuție această problemă la departamentele de specialitate și că deja există în plan implementarea plății parcării prin sms.

Vom lua in discutie cu departamentele de specialitate aceasta problema si vom cauta o solutie pentru ca pe viitor sa nu mai fiti confruntat cu o astfel de situatie. De asemenea, in acest moment se lucreaza la implementarea sistemului de plata prin sms a parcarilor in zona centrala, lucru are va remedia orice problema de acest tip, pe viitor”, transmit reprezentanții primăriei.

Comentarii Facebook