LECȚIA de seriozitate a lui Radu Andreescu, de Liceul ”Onisifor Ghibu”, elev cu ZECE la Bac

 

Radu Andreescu este unul dintre cei doi tineri din Cluj care a avut media zece la Bac, în acest an. 

 

Radu a dat Bac -ul din Limba Română, Istorie și Filosofie, dar oferă o lecție în privința seriozității. El nu s-a pregătit în ultimele luni mai intens, ci a făcut acest lucru în toți anii de studiu. 

 

Nu am făcut pregătire mai intensă pe final. Probabil m-a ajutat participarea la olimpiadele școlare, în ceea ce înseamnă obișnuința cu atmosfera examenului, dar pentru acumularea propriu-zisă de cunoștințe este meritul unei școli temeinic urmate de-a lungul a 12 ani. 

 

Am fost întotdeauna conștient că în momentul în care voi absolvi liceul mă voi confrunta cu un examen de Bacalaureat, care va fi o linie de bilanț. Am avut conștiința acestui examen de la începutul liceului. Nu pot spune că a fost o limită punctulă între seriozitate și neseriozitate. A fost o muncă continuă, nu am muncit mai mult în ultimele luni”, ne-a mărturisit Radu Andreescu, elevul Liceului Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, specializarea Științele Naturii. 

 

Radu a participat în anii de liceu la olimpiada de Limba și Literatura Română, iar, în 2016, și la cea de Filosofie. 

 

Vreau să fac Facultatea de Filosofie la Cluj, pentru că este o alegere care ține mai mult de ceea ce vreau să fac după facultate, adică profesiunea pe care o voi alege. Vreau să scriu. Și acum scriu și vreau să fac asta și pe viitor. Calitatea de scriitor se dobândește greu și vreau să aleg o licență care să mă califice pentru așa ceva. Am scris poezie, trei volume, dar nu contează palmaresul literar și nici plachetele, ci contează munca”, a mai spus tânărul. 

 

Radu Andreescu și Raul Oltean sunt singurii elevi care au luat zece la Bac, în județul Cluj. Al treilea elev ca medie, este Mihnea Cuibuis, fiul șefului ISJ Cluj, Valentin Cuibus, care luat la Limba Română 9.90, și zece la Matematică și Fizică. Mihnea a spus că nu vrea să conteste nota, fiind multumit cu 9.96 media finală. 

 

Mihnea Cuibus, fiul șefului ISJ Cluj, rezultat de EXCEPȚIE la BAC. Unde va studia

Comentarii Facebook