Istoria Clujului va fi promovata cu bani europeni

Proiectul "Clujul cultural" al Consiliului Judetean si al Asociatiei Patrimonium Transsylvanicum, in valoare de 854.000 de lei, a fost aprobat pentru finantare prin Programul Operational Regional.

 

Proiectul prevede tiparirea unor albume, pliante si brosuri, difuzarea unor materiale video, realizarea unui site, a unui concurs de fotografii, dar si participarea la targuri si expozitii. Potrivit proiectului, vor fi promovate obiective care acopera principalele etape ale istoriei medievale, moderne si contemporane a judetului Cluj, reprezentative pentru toate comunitatile etnice si confesionale din zona.

 

Au fost selectate pentru promovare domeniul de la Ciucea, cetatea din Bologa, castelul Banffy din Rascruci, castrul roman Potaissa, biserica din localitatea Feleacu, biserica din localitatea Vad, biserica reformata calvină din Manastireni, biserica de Lemn din Nicula, biserica reformata calvina din comuna Sic, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei si Muzeul National de Istorie a Transilvaniei – Colectia de Istorie a Farmaciei.

 

"Este o oportunitate pentru noi de a realiza o serie de materiale care au in vedere promovarea potentialului turistic al judetului Cluj. Turismul reprezinta un sector de activitate care trebuie sprijinit. In acest context, al cresterii accesabilitatii obiectivelor turistice din judetul nostru si alte proiecte derulate de catre Consiliul Judetean se regasesc ca si argumente. Ma gandesc aici la modernizarea drumurilor judetene, care se afla in fază de proiect, dar si la lucrari in derulare care vizeaza modernizarea infrastructurii de acces in zonele cu potential turistic", a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Comentarii Facebook