Inundatii Cluj - Bilant: Pagube de 56,2 milioane de lei provocate de viituri si 600 de case inundate. VEZI imagini cu prapadul din luna iunie


Inundatiile din luna iunie din judetul Cluj au produs pagube de 56,2 milioane de lei, in cele 65 de localitati care au fost "inghitite" de ape, anunta reprezentantii Prefecturii Cluj.

"Valoarea pagubelor inregistrate la locuinte si anexe gospodaresti afectate este de 2,8 milioane lei, drumuri judetene si elemente de infrastructura 24,4 milioane lei, sectoare de drumuri nationale 1 milion lei, elemente de infrastructuri pe cursuri de apa 1,1 milioane lei", a declarat prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian.

De asemenea, au fost afectate culturile agricole, iar pagubele se ridica la 5,7 milioane de lei, iar pentru refacerea drumurilor comunale este necesara suma 17,5 milioane lei.

In cele 65 de localitati care au fost afectate de inundatii, apa a intrat in 603 locuinte, 1.062 anexe gospodaresti si a acoperit 5.176 de hectare de culturi agricole si terenuri, din care au fost asigurate aproape 970 de hectare.

Reprezentantii Prefecturii Cluj au informat Guvernul Romaniei si Ministerul Administratiei si Internelor, in legatura cu faptul ca "vor trebui facute 11 lucrari de combatere a eroziunii solului in noua comune si municipiul Cluj-Napoca, lucrari hidrotehnice si refaceri de drumuri, poduri si podete, iar 12 case au fost total distruse si familiile evacuate de catre autoritatile locale".


Cele mai afectate localitati din judetul Cluj sunt:

Calatele  - 12.9 milioane lei
Huedin    - 21   milioane lei
Apahida  - 5,3  milioane lei
Borsa       - 4,54 milioane lei
Jucu          - 2,61 milioane lei
Cojocna   - 2,59 milioane lei
Caianu      - 2,2  milioane lei
Dabaca     - 2,1 milioane lei
Poieni      - 1,3 milioane lei
Chinteni    - 1,16 milioane lei
Sic              - 1,13 milioane lei
Iclod          - 1,09 milioane lei
Sanpaul    - 1,04 milioane lei

Raportul final al inundatiilor din luna iunie va fi trimis autoritatilor centrale in 12 iulie, iar banii vor veni abia dupa ce proiectele de Hotarare de Guvern vor fi aprobate.

Comentarii Facebook