Iarna a lasat in urma 1,2 milioane de metri patrati de drumuri distruse, pe Regionala Cluj

 

Iarna a lasat drumurile din Romania cu 140 de hectare de gropi si 280 de hectare de suprafete care trebuie refacute. Evaluarea a fost facuta de Compania Nationala de Drumuri Nationale si Autostrazi, care va investi zeci de milioane de euro pana in iunie pentru a drumurile.

Raportul intocmit de oficialii CNADNR arata ca din cele 11.150 de hectare de drumuri, 420 sunt deteriorate.

"Avem 1,4 milioane de metri patrati de gropi si 2,8 milioane de metri patrati de suprafete deteriorate. Am calculat ca plombele si reabilitarea ne costa 175 de milioane de lei(n.r. 43 de milioane de euro)", a declarat Dorina Tiroan, sefa CNADNR, citata de site -ul Money.ro.

Banii nu exista insa in bugetul companiei, asa ca reprezentantii CNADNR urmeaza sa ii ceara de la Guvern, pentru a finaliza lucrarile pana la jumatatea lunii iunie.

Regionala de Drumuri Cluj are cele mai afectate sosele. In total, 1,2 milioane de metri patrati de drumuri necesita reparatii in valoare de 10 milioane de euro.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale se asteapta sa fie data in judecata de companiile de asigurari, pentru recuperarea despagubirilor platite soferilor care si-au stricat masinile in gropile care au aparut in ultimele luni.

Comentarii Facebook