Emil Boc, "number one", in dosarul lui Calin Stoia: "Sunt oameni care pentru 100.000 de euro nu se dau jos din pat" INTERCEPTARI


Numele premierului Emil Boc este mentionat in noul dosar in care Calin Stoia, actionarul Brantner Veres, este cercetat pentru trafic de influenta.

Calin Stoia a fost contactat in luna august 2011 de un om de afaceri din Arges, Ion Bujorel Bold, care i-a cerut sa intervina pe langa Guvern pentru a "grabi" alocarea unor sume de bani din fondul de urgenta al guvernului.

Firma SC ONILSERV SRL Ramnicu Valcea a executat diverse lucrari in comuna Ionesti din Valcea, inregistrand o restanta la plata de 2,8 milioane de lei. Stoia ar fi spus ca daca face rost de bani cere 10% din suma solicitata, adica 100.000 de euro.

Patronul firmei SC ONILSERV SRL Ramnicu Valcea, Marian Vasile Lepadatu, le-a spus procurorilor DNA Cluj, in 9 decembrie 2011, ca, cu ocazia audientei primarului si a viceprimarului comunei Ionesti al primul ministru, acesta le-ar fi promis celor doi reprezentanti ai autotortatii publice locale ca vor fi alocati bani.

 

Calin Stoia, trimis in judecata pentru ca a cerut 100.000 de euro spaga din fonduri guvernamentale

 

"In contextul discutiei purtate cu Bold Ion Bujorel, i-am precizat ca primarul si viceprimarul comunei Ionesti au fost in audienta la primul ministru Emil Boc. Acestia primind promisiuni ca banii vor veni dupa intocmirea unei liste", a spus Lepadatu.

 

Invinuitul Stoia Calin Mihai i-a dat de inteles denuntatorului ca si suma de 100.000 de euro ar fi prea mica pentru interventiile ce trebuiau facute in vederea alocarii banilor catre Primarie comunei Ionesti, deoarece oamenii la care el poate apela pentru a se ajunge "in preajma lui number one", "au si ei anumite valori".

 

Calin Stoia ironic la adresa presei: "Nu v-a interesat niciodata adevarul" VIDEO

 

Calin Stoia: Si asta vine si spune, ce-mi iese mie la afacerea asta? O suta de mii? Sau 50 de mii cum zici tu? Pai pentru 50 de mii nu ma dau jos din pat frate. Ma frate, iti spun sincer si sa nu ma intelegi gresit, dar suma e prea mica ca sa pot sa declansez o chestie de genul asta, ba, haide, dati-le la aia un milion de euro. Intelegi? Adica eu am niste mecanisme prin care pot sa declansez o operatiune de genul asta, dar toate astea au niste costuri.
Ion Bujorel Bold: Pai normal ca oamenii...
C.S.: Pai nu, nu, da daca oamenii aia is oameni seriosi, daca spun ba ajutati-ma si pe mine sa ia ala un milion nu stiu ce si ala zice mai eu... pentru o suta de mii nu ma dau jos din pat. Intelegi?
I.B.B.: Da, da, atunci da, prima transa e de 500 mii, urmatoarea e de 500, intelegi?
S.C.: Inteleg, de asta incerc sa-ti spun, ca sa ajungi acolo in preajma lu number one trebuie sa ajungi prin niste oameni care au si ei anumite valori, intelegi?

----------------------------------------------------------------------------------------------
S.C.: Am inteles. Dar sunt niste costuri, asta incerc eu sa-ti explic tie, ca-s niste sume care, la care baietii care-i stiu eu, care pot sa influenteze chestia asra nu se descurajeaza.
I.B.B.: Da, asta e.
S.C.: Eu o sa pun o intrebare. Ca sa nu, asa de dragul tau, da eu cunosc fenomenul foarte bine.
I.B.B.: Pai da, bine, pune o intrebare si zi, mai frate, care ar fi costul, stii?
S.C.: Cum?
I.B.B.: Pune-i o intrebare si zi bai care ar fi costul. Ca sa stim.
S.C.: Iti spun acuma, 10% e intotdeauna. Asta-i costul.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

I.B.B.: Da, deci un 10% asta e, dar no, stiu eu, nu e o problema, dar o problema e ca ....
S.C.: Hai sa discutam, ne vedem la ELIT, oricum pana atunci nu pot sa fac nimic. Discutam fata in fata si e mai simplu. Bine?..."

 

Stoia in dosarul "Fonduri de la Guvern": Imi dai numarul de telefon pe Facebook si te sun de pe cartela INTERCEPTARI

Comentarii Facebook