Directorul APIA Cluj este dispărut în lacul Beliș



Un clujean în vârstă de 40 de ani, directorul al APIA Cluj, este căutat încă de sâmbătă seară, când, spun surse apropiate lui, ar fi căzut în apă în timp ce se plimba cu barca pe lacul Beliş.



Echipele de salvare ajunse de urgenţă la faţa locului, imediat după ce au fost puse în alertă, au început căutările. La puţin timp după miezul nopţii pompierii au reuşit să recupereze ambarcaţiunea care plutea în derivă. La bord au găsit ochelarii de vedere ai bărbatului, telefonul mobil, câteva articole de îmbrăcăminte, o vestă de salvare, dar şi mai multe sticle de alcool, goale. Din primele informaţii, se pare că bărbatul nu ştia să înoate.

-----------------------

UPDATE



Se reiau căutările persoanei dispărute pe lacul Beliş-Fântânele.


În cursul serii de sâmbătă, 22 iulie, a fost primit un apel pe numărul unic de urgență 112, imediat după ora 22.00, care anunța faptul că o barcă care se învârte în cerc pe lacul de acumulare Beliș-Fântânele, în apropierea barajului.


Au fost demarate căutări pe luciul apei cu o barcă din cadrul Detașamentului de Pompieri Huedin, una a serviciului Salvamont-Salvaspeo și alte două bărci civile. Din păcate căutările au fost fără rezultat până la orele 24.00, când s-au încetat temporar căutările.


În cursul dimineții, în jurul orei 6.30, un echipaj de scafandri al ISU Arad a ajuns la lacul Beliş-Fântânele pentru a relua căutările. Ei sunt sprijiniți de două bărci, dintre care una dotată cu sonar pentru căutări, și un echipaj SMURD de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj.


Echipe de salvare din cadrul Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo sunt în drum spre locul incidentului în vederea reluări căutărilor, precum şi un echipaj de polițiști.


Adâncimea apei, în apropierea barajului Beliş-Fântânele, poate ajunge peste 100m, ceea ce limitează intervenția scafandrilor autorizați până la 40m (scafandrii ISU şi Salvaspeo). Acest tip de scufundări se pot efectua doar cu echipamente specifice, diferite de cele pentru scufundări până la 40m, ce trebuie să protejeze scafandrii de narcoza azotului şi toxicitatea oxigenului”, precizează ISU Cluj.

---------
UPDATE 1

La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 21:30, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că, pe lacul de acumulare Fântânele-Beliş, o ambarcaţiune cu motor se deplasează în cerc, fără nicio persoană la bord.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti, pompieri, lucrători din cadrul Salvamont Cluj, iar ambarcaţiunea a fost adusă la malul lacului.

Din verificările efectuate rezultă că, la data menţionată, în jurul orei 20:30, un bărbat, de 40 de ani, din Cluj-Napoca, proprietarul ambarcaţiunii, ar fi ieşit să facă o plimbare cu barca pe lac.

În prezent se fac investigaţii pentru depistarea bărbatului şi pentru lămurirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, precizează IPJ Cluj.

Comentarii Facebook