David Ciceo, seful Aeroportului Cluj, despre plecarea Wizz Air: Au mai santajat si pe altii ca pleaca pentru a scoate un pret bun


David Ciceo, directorul Aeroportului International Cluj, a declarat ca nemultumirile Wizz Air in legatura cu taxele aeroportuare nu sunt indreptatite.

"Consideram ca nu au dreptate. Consiliul Judetean si Aeroportul Cluj apreciaza ca trebuie sa fim consecventi cu normele din Uniunea Europeana si trebuie sa aplicam tarife uniforme pentru toti operatorii. Speram sa nu fie neplaceri pentru clujeni, dar pe termen lung credem ca este o decizie buna. Nu putem sa facem discriminare intre Tarom, Lufthansa sau alte companii, ci trebuie sa aplicam si Wizz Air o taxa de aeroport similara", a spus David Ciceo.

Directorul Aeroportului a dat ca exemplu alte aeroporturi din Europa care au permis companiilor low cost sa opereze gratuit si au avut pierderi mari.

"Piata low cost este volatila si sunt aeroporturi in Europa unde companiile low cost nu platit nimic pentru a opera zboruri. Comunitatea si-a distrus aeroportul si firmele au plecat lasand pagube uriase", a spus David Ciceo.

Directorul a mai dat ca exemplu modul in care compania Wizz Air isi negociaza contractele. "Cand purtau tratative cu Aeroportul Timisoara au facut o conferinta de presa la Arad, prezentandu-le ca muta totul la Arad pentru ca sunt preturi mai mici si dupa aceea nu si-au respectat promisiunea. I-au fortat pe cei din Timisoara sa ofere un contract mai bun si s-au mutat acolo", a spus David Ciceo.

Compania Wizz Air a anuntat ca muta mai multe zoburi de la Cluj la Targu Mures din cauza taxelor aeroportuare prea mari.

 

Citeste si...

Wizz AIR pleaca de pe Aeroportul Cluj din cauza costurilor! In prima faza sunt mutate 3 zboruri VEZI care sunt

Wizz Air a primit 100.000 de euro de la Consiliul Judetean Mures, pentru a pleca de la Cluj

Comentarii Facebook