Wizz AIR pleaca de pe Aeroportul Cluj din cauza costurilor! In prima faza sunt mutate 3 zboruri VEZI care sunt


Compania Wizz Air a anuntat ca, din cauza maririi taxelor de aeroport, isi va reduce capacitatea de transport de pe Aeroportul International Cluj Napoca cu 26%. Zborurile vor fi mutate la Targu Mures.

"Cand am venit aici in 2006, aeroportul avea 240.000 de pasageri, iar dupa ce am intrat pe piata numarul de pasager a crescut pina la 800.000 de pasageri. In momentul in care intra pe piata o companie low cost si celelalte companii cresc capacitatea de operare", a declarat John Stepehenson, vicepresedinte Wizz Air.

"Am introdus 18 rute spre orase importante si am oferit tarife reduse clientilor nostri. Aeroportul din Cluj Napoca a decis recent ca doresc sa creasca taxele de aeroport cu pana la 50 la suta. Noi avem doua optiuni, fie transpunem aceasta crestere in pretul oferit clientilor, insa acest lucru nu va fucntiona deoarece pasagerii nu vor palti aceste cheltuieli suplimentare, asa ca nu am avut de ales decat sa regandim pozitia pe care o avem in Cluj. Trebuie sa pun accent pe un lucru important, nu am cerut nimic, nici costuri reduse, nici modificari in infrastructura, nici modificarea termenelor de plata. Noi onoram acordul semnat si am dori sa continuam sa facem acest lucru. Insa daca nu mai exista un acord in care sa credem nu avem de ales decat sa mutam operatiunile din Cluj spre Targu Mures. Vom incepe cu o aeronava si incepand cu cinci mai o aeronava va opera din Mures. Speram ca autoritatile din Cluj sa fie de acord cu acordul semnat deja in caz contrar vom trimite si celelalte doua aeronave care pentru prezent raman la Cluj. La prima vedere pare o decizie impotriva clientului, dar noi luam decizii pentru client si pentru a putea oferi servicii la preturi mici. Nu vom mai zbura de la Cluj spre Roma, Dusseldorf si Dortmund", a mai spus John Stepehenson.

 

Astfel, flota formata din trei aeronave de la baza operationala din Cluj va fi redusa cu un aparat de zbor, care va fi mutat la Targu Mures.

"Destinariile Dusseldorf, Roma si Dortmund nu vor mai fi disponiile din Cluj Napoca, iar din 5 mai se va putea zbura numai din Targu Mures", a mai precizat oficialii companiei low cost.


Din 5 mai, de pe Aeroportul din Targu Mures se va zbura spre Paris, de treo ori pe saptamana, spre Dortmund, de cinci ori pe saptamana, spre Roma, de 5 ori pe saptamana, spre Londra - Luton, de 4 ori pe saptamana, si spre Dusseldorf, de doua ori pe saptamana.

 

Citeste si...

Wizz Air a primit 100.000 de euro de la Consiliul Judetean Mures, pentru a pleca de la Cluj

David Ciceo, seful Aeroportului Cluj, despre plecarea Wizz Air: Au mai santajat si pe altii ca pleaca pentru a scoate un pret bun

Comentarii Facebook