Wizz Air a primit 100.000 de euro de la Consiliul Judetean Mures, pentru a pleca de la Cluj

 

Compania low cost Wizz Air a primit 100.000 de euro de la Consiliul Judetean Mures, prin Asociatia Judeteana de Turism, pentru a pleca de pe Aeroportul International Cluj.

 

"Nu a fost o subventie, nici de o taxa de marketing. Noi, Asociatia Judeteana de Turism, vom incheia un contract de parteneriat pentru promovarea judetului si vom asigura fondurile necesare, in vederea promovarii judetului pe site -ul operatorului Wizz Air, in diferite reviste care se gasesc in toate conexiunile pe care danii le au, precum si pe biletul pe care il vor vinde. Vom participa, atat membrii Asociatiei, cat si firmele pe care le vom contacta, din judet, ca sa ajute la dezvoltarea turismului", a precizat presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita Emoke, in presa locala.

"Daca Wizz Air nu va aduce numarul de pasageri stabilit (250.000 calatori pe an) la valoarea contractului de 98.000 de euro, atunci se va plati mai putin", a mai spus Lokodi. In cazul in care Wizz Air va duce la Targu Mures mai multi pasageri atunci suma din contract nu va fi schimbata.

Autoritatile din Targu Mures subventioneaza astfel fiecare pasager cu 0,392 euro si sprijina acest operator defavorizant celelalte companii de pe Aeroportul Transilvania.

 

Compania Wizz Air a anuntat joi, 14 aprilie, ca muta o parte din zborurile de pe Aeroportul International Cluj Napoca la Targu Mures, din cauza taxelor aeroportuare prea mari.

 

Citeste si...

Wizz AIR pleaca de pe Aeroportul Cluj din cauza costurilor! In prima faza sunt mutate 3 zboruri VEZI care sunt

Comentarii Facebook