Consiliul Judeţean Cluj doreşte construirea unui Campus Teologic


Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că doreşte construirea unui Campus Teologic la Cluj-Napoca pentru susţinearea cultelor religioase din România.

Horea Uiorea a declarat, vineri, 11 ianurie, în cadrul unei conferinţe de presă, că unul dintre obiectivele pe anul 2013 este construirea unui campus pentru studenţii de la teologie.

Campusul Teologic se doreşte a fi un centru misionar care să includă servicii medicale, servicii misionare incluzând o sala de conferinţe cu o capacitate de 207 locuri, destinată activităţilor de conferinţe catehistice, cursuri, etc., o sală de cursuri cu o capacite de 50 de locuri, sedii asociate creştine ASCOR şi sediul Asociaţiei Femeilor Ortodoxe, servicii culte, etc.

Valoarea totală estimată a investiţiei se ridică la 12.000.000 de lei.

"Avem nevoie de un campus pentru studenţii de la teologie, mai ales având în vedere numărul mare de studenţi care vin să studeieze în Cluj-Napoca şi pentru a demonstra în continuare că suntem un adevărat centru univeristar, chair unul dintre cele mai importante din ţară", a declarat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

Totodată, în cadrul conferinţei organizate astăzi la Consiliul Judeţean Cluj, unde au participat şi parlamentarii din judeţ, Uioreanu a cerut sprijinul acestora pentru a primi de la bugetul de stat banii necesari pentru acest proiect.

 

Uioreanu: Vrem să dezvoltăm zona turistică Cheile Turzii

 

Uioreanu: Avem nevoie de bani pentru devierea Someşului pentru a putea finaliza pista de al Aeroportul Cluj

 

Uioreanu: CJ Cluj sprijină construirea Catedralei Greco-Catolice din Piaţa Cipariu

Comentarii Facebook