Cluj - Cursa Rățuștelor are loc pe râul Someș. Banii adunați vor fi donați

 

Prima ediție a “Cursei Rățuștelor” va avea loc la acest sfârșit de săptămână la Cluj-Napoca. 

 

Cursa Rățuștelor este unul dintre evenimentele Someș2021: Sunt Riveran, prin care Asociația Cluj 2021 marchează depunerea candidaturii Clujului pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

 

Duminică, 14 august, de la ora 14.00, pe malul Someșului se va da startul celei mai amuzante întreceri. De pe podul pietonal (albastru) din Grigorescu vor fi lansate 2021 de rățuște numerotate, galbene, de plastic, care se vor întrece până în dreptul parcului ”La Butuci”. 

 

Rățuștele pot fi adoptate în diverse locații din Cluj-Napoca: Daisler Print House, HUGO Restaurant, Jaxx American Restaurant, Outwear Kids, Meron și Captain Bean. Cei care vor să facă acest lucru trebuie să plătească 10 lei.

 

Primele 10 rățuște care vor trece linia de sosire vor fi premiate cu diverse premii oferite de către partenerii evenimentului.

 

Banii adunați vor fi folosiți pentru sprijinirea copiilor de la Casa de Copii ”Căsuța Bucuriei” Cluj. ”Susținem financiar și ne oferim sprijinul nostru pe termen lung, făcând voluntariat pentru necesarul casei / copiilor. Tot profitul rezultat în urma Cursei Rățuștelor va fi donat către Casa de Copii ”Casuta Bucuriei”.

 

Din punctul de deversare al rățuștelor le lăsăm să se întreacă aproximativ 700 metri. Trec linia de sosire, le pozăm / filmăm ca să aflăm câștigătorii, după care le capturăm pe toate în năvoade. Năvoadele sunt mânuite de profesioniști și asigurate pentru a captura toate rățuștele. Evităm orice scăpare a rățuștelor și poluare a Someșului”, precizează Gabriela Aldea, Vice-Presedinte Rotaract Samvs.

Comentarii Facebook