BAC 2013: Trei licee din Cluj cu promovabilitate 100%

 

Trei licee din Cluj au avutr promovabilitate 100% la examenul de Bacalaureat din acest an. 

 

Este vorba despre Liceul "Avram Iancu", Liceul Teoretic "Gheorghe Şincai" şi Colegiul Naţional Pedagogic "Gheorghe Lazăr".

 

Datele furnizate de Inspectortatul Şcolar Judeţean Cluj arată că au fost şi licee unde niciun elev nu a luat Bacalaureatul: Transylvania College, şcoală unde un singur elev a susţinut examenul, Grup Şcolar Didactica Nova şi Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz.

 

Reprezentantii Transylvania College au facut cateva precizari referitor la situatia creata.

"Examenele pe care elevii le sustin la finalul liceului sunt examene britanice A-Levels, recunoscute in 150 de tari (inclusiv in Romania), echivalente ale Bacalaureatului. In acest an am avut un caz special, un singur elev, care s-a transferat in a doua jumatate a semestrului doi al acestui an scolar de la un liceu din capitala. Am ales sa-l sustinem si sa-i oferim sprijin in plan academic deoarece s-a mutat la Cluj impreuna cu familia si a trecut printr-o situatie dificila. Aceasta situatie, desi regretabila, nu este in nici un fel relevanta pentru calitatea educatiei pe care o oferim. Tot in acest an a absolvit liceul nostru Cambridge o eleva care a fost acceptata la Camberwell College of Arts din cadrul Universitatii de Arta din Londra. Putem spune, asadar, ca am avut 100% promovabilitate pe linia de studiu pe care o oferim. Liceul nostru va avea prima promotie de absolventi in 2014. Aplicatiile pentru admiterea la universitate vor fi depuse deja in toamna, moment in care vom reveni cu detalii privind succesele absolventilor nostri", a declarat Anca Rusu, director Comunicare Transylvania College.

 

Judeţul Cluj a ocupat locul doi în ţară în ceea ce priveşte promovabilitatea, cu 74,03%, pe primul loc fiind județul Brăila, cu o rată de promovabilitate de 74,17%.

Comentarii Facebook