Troleibuze spre Apahida și Florești? Emil Boc anunță că din vară RATUC ar putea intra în zona METROPOLITANĂ a Clujului - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a anunțat că s-a format Asociația Metropolitană de Transport Public, care cuprinde orașul Cluj-Napoca și alte 5 comune.

 

Am fondat împreună cu primarii din Apahida, Florești, Baciu, Chinteni și Ciurila Asociația Metropolitană de Transport Public, care urmează să fie validată de instanță săptămâna viitoare, după care vom comunica Consiliului Județean Cluj să scoată traseele din aceste comune din lista licitațiilor pentru transportul public de călători. Astfel că, din vară, RATUC să își extindă transportul în zona metropolitană.

 

Acum, după ce se validează de către instanță Asociația Metropolitană de Transport Public, urmează să se adopte noi hotărâri de Consiliu Local de către consiliile comunelor menționate și, după aceea, vom intra cu RATUC, dacă alte obstacole nu vor apărea”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Edilul a spus că asociația este deschisă și altor comune, inslusiv pentru Jucu și altele. ”În perspectivă socitatea RATUC se va transforma în societate comercială și va face transport în zona metropolitană. Parcul auto al RATUC este în extensie. Noi avem în vedere să cumpărăm anul acesta între 10 și 15 autobuze. Am discutat cu directorul Regiei și s-a arătat interesat și de modernizarea parcului de troleibuze, chiar și în perspectiva introducerii spre zona metropolitană a troleibuzului, pentru că Apahida și Floreștiul se pretează foarte ușor la troleibuz, spre exemplu”, a mai subliniat Emil Boc.

 

Emil Boc a discutat pe larg despre acest subiect și în emisiunea Știri de Cluj LIVE, de joi, 11 aprilie. Vezi mai jos amănunte:

 

Nouă tentativă de a duce RATUC în Florești, Apahida, Chinteni, Feleacu și Baciu! Se vor opune firmele private?

Comentarii Facebook