Toți europarlamentarii PSD, inclusiv Viorica Dăncilă, au votat pentru casatoriile gay in 2015

 

Europarlamentarii PSD, inclusiv actualul premier Viorica Dăncilă, au votat, în 2015, în Parlamentul European pentru susținerea căsătoriilor între homosexuali. 

 

Raportul Parlamentului European votat de europarlamentarii români arată că ”ia act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex” şi că ”încurajează instituţiile şi statele membre să contribuie în continuare la reflecţiile asupra recunoaşterii căsătoriilor”. Raportul PE a fost adoptat cu 390 de voturi pentru (dintre cei 638 de europarlamentari prezenţi), iar potrivit presei, printre cei care au votat pentru se numără şi cei mai mulţi europarlamentari români: Mircea Diaconu (independent, ALDE), Victor Boştinaru (PSD, S&D), Ioan-Mircea Paşcu (PSD, S&D), Daciana Sârbu (PSD, S&D), Claudia Ţapardel (PSD, S&D), Ciprian Tănăsescu (PSD, S&D), Dan Nica (PSD, S&D), Andi Cristea (PSD, S&D), Laurenţiu Rebega (PC, S&D), Damian Drăghici (UNPR, S&D), Vasilica Dăncilă (PSD, S&D), Doru Frunzulică (UNPR, S&D), Maria Grapini (PC, S&D), Cătălin Ivan (PSD, S&D), Cristian Preda (independent, PPE), Monica Macovei (independent, PPE), Siegfried Mureşan (PMP, PPE), Cristian Buşoi (PNL, PPE), Ramona Mănescu (PNL, PPE), Norica Nicolai (PNL, ALDE), Theodor Stolojan (PNL, PPE), Adina Vălean (PNL, PPE).

 

Ce spune în ziua Referendumului premierul Viorica Dăncilă, după ce în 2015 a votat pentru căsătoriile între homosexuali

 

Europarlamentarii care au votat DA, în 2015, inclusic actualul premier, nu au oferit între timp explicații pentru schimbarea de opinie, în masă.

 

Potrivit presei, doar patru europarlamentari români au votat împotriva raportului PE: Daniel Buda (PNL, PPE), Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), Csaba Sogor (UDMR, PPE) şi Iuliu Winkler (UDMR, PPE).

 

Europarlamentarul români Norica Nicolai a declarat pentru Transilvania Reporter că, de fapt, n-ar fi votat pentru raportul respectiv, pentru că ar fi lipsit, dar nici n-a dorit să spună care este poziţia sa faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex: ”N-am votat, n-am ce declaraţie să vă dau. Vă spun foarte clar că de duminică sunt la Erevan şi n-am participat la nici un vot în Parlamentul European”.

 

În schimb, europarlamentarul Daniel Buda, care a votat împotriva raportului, ne confirmă că pentru adoptarea raportului au votat mai mulţi colegi de-ai săi şi nu-şi explică de ce au făcut-o.

 

”În primul rând, am votat împotrivă deoarece acestea sunt convingerile mele legate de această chestiune a căsătoriilor homosexuale, în sensul de a nu le oferi o protecţie din partea statului. Pe de altă parte, dincolo de orice s-ar spune, că încălcăm drepturile şi libertăţile unor persoane care au astfel de orientări, eu cred că lucrurile stau un pic altfel. Mai mult, în Codul Civil, când am lucrat la el, am inserat în mod expres că, atunci când vorbim de căsătorie, vorbim de o uniune între bărbat şi o femeie, tocmai pentru a nu exista urme de îndoială asupra acestei chestiuni. Şi la momentul respectiv, profesorii de drept civil încercau să ne convingă că încălcăm drepturile şi libertăţile unor persoane, dar, până la urmă, eu cred, totuşi, că în România am demonstrat, de-a lungul timpului, că suntem o ţară eminamente creştină şi nu puteam să avem în vedere altă opţiune, chiar dacă această opţiune a contravenit grupului politic din care fac parte, el votând în mod covârşitor pentru acest raport”.

 

În 2015, Mitropolia Clujului condamna votul europarlamentarilor: ”Noi sprijinim şi susţinem familia tradiţională, care se află sub Sfânta Taină a Cununiei, şi nu avem cum fi de acord cu alte forme de uniune a indivizilor. Suntem de asemenea pentru respectarea Constituţiei de către toţi cetăţenii României. Credem că trebuie să o respecte cu sfinţenie chiar şi cei care au fost manadataţi să ne reprezinte la Parlamentul European. Nu putem fi de acord cu cei care au votat rezoluţia de sprijinire a familiilor homosexuale, şi considerăm corectă, chiar meritorie şi de laudă, poziţia europarlamentarului clujean Daniel Buda, care nu s-a lăsat dus de val şi a avut un punct de vedere în favoarea familiei”.

Comentarii Facebook