Toate autobuzele noi ajung la Cluj până la finele anului

 

Toate cele 40 de autobuze noi cumpărate de Primăria Cluj-Napoca vor vor ajunge în curtea Companiei de Transport Public Cluj până la finele anului. 

 

În luna noiembrie vor începe să sosească autobuzele. În săptămâna 24 - 30 noiembrie va sosi primul autobuz, iar restul vor sosi în luna decembrie. Oână la sfârșitul anului noi avem contractul semnat, astfel încât toate cele 40 de autobuze să ajungă în Cluj-Napoca. 

 

Cei care au câștigat licitația sper că o vor respecta, dacă nu sunt penalități”, a spus Emil Boc, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Primarul a fost întrebat de un cititor dacă vor fi înlocuite autobuzele verzi, în special cele care circulă în Grigorescu. ”O parte din ele vor fi retrase după ce flota noastră va fi îmbunătățită. Sunt 40 de autobuze noi, la care se adaugă cele 10 cumpărate de RATUC”, a răspuns Emil Boc.

 

Cele 40 de autobuze vor costa 49,6 milioane de lei. Acestea sunt dotate cu aer condiționat, au o lungime de 18 metri și motor Euro 6.

 

- Euro 6 - potrivit directivei europene cu privire la standardele de poluare;

- aer condiționat, camere video pentru siguranța călătorilor, podea joasă, rampă de acces pentru cărucioare și persoane cu dizabilități, loc pentru fotoliu rulant, uși de acces duble cu sistem de protecție a călătorilor (autobuzul să nu se poată deplasa cu ușile deschise), sistem de numărare a călătorilor, sisteme de transmitere de date (radio, GPS) etc.

- perioadă de garanție de 3 ani/180.000 km;

- durată de functionare de 15 ani;

 

Primarul a răspuns și unei întrebări privind cumpărarea de tramvaie. ”Vrem să achiziționăm fonduri europene pentru cumpărarea de troleibuze și tramvaie. Vom vedea câți bani avem disponibili din fondurile europene. Noi așteptăm ca totuși să nu mai treacă mulți ani după anul 2015 până când putem avea acces la linia de creditare din perioada 2014 - 2020. Totul ține de guvern”, a spus Emil Boc.

Comentarii Facebook