Sexgate de Cluj: Mai multi politicieni acuzati ca ar fi frecventat prostituate

Numele mai multor politicieni clujeni, Petru Calian, Adrian Gurzau, Mihai Szeplekan, Mircea Petric si Ovidiu Calin, apar intr-un dosar instrumentat de DIICOT. Din declaratiile martorilor, acestia ar fi intretinut relatii sexuale cu prostituate.

 

Potrivit anchetei publicate de Evenimentul zilei, in dosar Natalia Strechi este cercetata pentru trafic de persoane, pe vremea cand conducea un club de noapte, Nana Club, situat in centrul orasului.

 

In declaratiile date de mai multe tinere obligate sa se prostitueze apar si numele politicienilor clujeni. "Eu am intretinut relatii sexuale cu Petru Calian in camera hotelului mai sus-mentionat (...) In drum spre Cluj, Petru Calian mi-a dat personal suma de 250 de lei, iar Mihai Szeplekan i-a dat Erikai aceeasi suma, pentru serviciile sexuale prestate", a declarat in dosar una dintre tinere, Andra L.

 

"Eu si cu Teo am intretinut acolo relatii sexuale cu Mihai, iar la un moment dat Mihai a vorbit cu Teo, cerandu-i sa intretina relatii sexuale cu Petru Calian. Teo nu a vrut sa intretina relatii sexuale cu Petru Calian. Eu am intretinut relatii sexuale cu Petru Calian", le-a povestit procurorilor o alta tanara, Anca Monica B., citata de Evenimentul zilei.

 

Despre acest din urma episod, petrecut intr-un hotel din Bucuresti, Mihai Szeplecan le-ar fi declarat procurorilor: "Fiind cazati la Hotel Bucuresti din Bucuresti, eu si Petru Calian ne-am dus in apartamentul cu doua camere impreuna cu cele doua fete. Anca s-a dus in camera cu Petru Calian, insa nu stiu ce s-a intamplat intre acestia".

 

Potrivit cotidianului mentionat, deputatul Petru Calian le-ar fi declarat procurorilor ca a fost la clubul Nana, dar cu scopul de a se documenta pentru o initiativa legislativa.

 

"In calitatea de demnitar pe care am avut-o si pe care o am si acum, faceam un studiu de impact pentru o initiativa legislativa, care sa reglementeze fenomenul prostitutiei, timp in care printr-o terta persoana am cunoscut o tanara pe care o cheama Dania. Pe durata efectuarii studiului am purtat mai multe discutii cu aceasta, inclusiv telefonice, pe aceasta tema, pentru a ma convinge daca acest fenomen exista", ar fi declarat Calian. El a mai spus ca studiul s-a finalizat si a devenit lege.

 

In dosar mai sunt pomenite numele lui Ovidiu Calin, directorul Regionalei de Posta Cluj, al deputatului PDL Adrian Gurzau si al fostului consilier local Mircea Petric.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

Consilierul judetean Mihai Szeplekan a declarat pentru Stiri de Cluj.ro, ca la acea ora nu era decat un consilier al lui Petru Calian si nu si-ar fi putut permite sa plateasca o prostituata. "Nu ma consider un fat-frumos, dar la vremea aceea in 2005 aveam 21 de ani. Nu ced ca era cazul sa platesc pentru o prostituata. In plus, eram un simplu consilier al lui Petru Calian care castiga 5 milioane de lei pe luna. Deci nici daca voiam nu imi permiteam sa platesc prostituate. Cred ca totul este o inscenare".

 

Mihai Szeplekan a mai spus ca totul a pornit de la o vizita pe care au facut-o in 2005, intr-un local privat din Cluj, de pe strada Baba Novac.

 

"Am organizat Galele Local Kombat in 2005. Atunci niste sportivi ne-au cerut sa ii ducem intr-un bar si un membru PRM ne-a recomandat acest local. Am mers acolo si putin ni s-a parut ciudat ca se intra cu interfon. Apoi cand am intrat acolo am fost foarte surprinsi ca erau 10 membri ai PRM care fie lucrau, fie erau clienti acolo. Inclusiv aceste fete de care se vorbeste acum. Nu am fost singuri, erau 30 de persoane, iar pe fetele acestea le cunosteam demult. Am mai fost intr-adevar cu ele la Baia Mare si Bucuresti, dar niciodata doar noi si ele, ci cu autocar, in care mai erau 30 de persoane. Eu nu am avut niciodata nicio legatura sexuala sau financiara cu aceste fete", a mai declarat pentru Stiri de Cluj.ro, Mihai Szeplekan.

 

Deputatul Petru Calian sustine si el acelasi lucru ca si actualul consilier judetean Mihai Szeplekan: "Sunt mizerii! Chiar sunt rautaciosi oamenii care au scornit aceasta poveste. Este o intamplare din 2005 si dupa 5 ani vin cu asemenea mizerii. Este o faza care s-a petrecut in 2005, cand am organizat Gala Local Kombat la Cluj impreuna cu Mihai Szeplekan si dupa eveniment am iesit cu toti la un restaurant, acolo la Nana Club. De acolo m-am dus acasa, restul cred ca au facut la fel, nu am facut inventarul nimanui, au fost zeci de oameni, nu stiu daca cineva a fost la prostituate, dar eu nu am fost".

 

Deputatul Petru Calian a mai spus ca informatiile publicate de Evenimentul Zilei nu sunt adevarate si ca una a spus si alta s-a inteles.

 

Citeste si articolele

 

Noi dezvaluiri despre sexgate-ul de la Cluj! Deputatul Petru Calian acuzat ca a fost o tanara sa intretina relatii sexuale cu el

 

Tudor Chirila, fotbalisti, jurnalisti si adjunctul sefului Politiei Municipiului Cluj-Napoca Zaharia Ciorba au trecut pe la prostitutatele de la Nana Club din Cluj

 

Comentarii Facebook