Socant: Fostul primar din Jucu, condamnat pentru luare de mita, regreta doar ca nu a luat spaga mai mare

 

Intr-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, fostul primar al comunei Jucu, comuna Nokia, a explicat cum pot fi mituiti primarii din Romania. Petre Coste a spus ca, in general, la fiecare proiect se vehicula o suma pentru mita cuprinsa intre 10-15%.

 

Fostul primar al comunei Jucu, din judetul Cluj, este acum in inchisoare, dupa ce a fost condamnat la cinci ani pentru luare de mita. El a luat 15.000 de euro pentru eliberarea uni titlu de proprietate si a fost arestat in 2007. In ianuarie 2010 a fost condamnat la inchisoare cu executare.

 

Petre Coste spune ca orice primar are posibilitatea sa ia mita daca vrea.

 

"Eu am introdus apa in comuna prin programul SAPARD, in valoare de 2,8 milioane de lei, dar am reusit sa obtin un pret de doar 1,4 milioane lei. Mi s-a oferit pana la 100.000 de lei, dar am refuzat. Au mai fost ocazii pentru alte spagi, cu drumurile, cu apa si cu scoala, dar niciodata nu am pus problema spagii. Intotdeauna era vehiculata o suma intre 10% i 15% din valoarea proiectului?, le-a spus fostul PD-L-ist jurnalistilor de la Evenimentul Zilei.  


Fostul primar recunoaste ca putea sa faca tot felul de artificii pentru a primi bani. In acea perioada nu existau inca licitaiile electronice,  povesteste Coste in interviu, si putea numi in comisia de licitatii oamenii pe care voia si, in felul acesta, sa accepte oferta cea mai mare. "Daca as fi luat spaga, numai la proiectul SAPARD as fi primit vreo 300.000 lei", a spus Petre Coste.

 


In ceea ce priveste cei 15 mii de euro pentru care a fost condamnat, Petre Coste, spune ca "a fost impins de la spate", dar regretele sunt de alta natura. "Puteam sa refuz, dar nu am refuzat si prost am fost ca am refuzat atata timp. Sincer, imi pare rau acum ca nu am luat mai mult, ca tot astia cinci ani ii primeam. Sunt altii care au luat mai mult si poate nu sunt deloc aici?, a mai spus Petre Coste.

 

Comentarii Facebook