Miercuri 24 Aprilie

Scandal la PNL Cluj. Uioreanu și ai lui au părăsit ședința BPJ nemulțumiți de ”jocurile” lui Nicoară

 

Scindarea între ”echipele” conduse de Horea Uioreanu și Marius Nicoară se adâncește pe zi ce trece. La Biroul Permanent Județean (BPJ) de joi seara s-au certat pe modalitatea de alegere a candidaților. 

 

Horea Uioreanu a cerut ca membrii de partid propuși pentru alegerile parlamentare din luna decembrie să fie aleși prin vot direct de membrii BPJ, dar Marius Nicoară s-a opus și a cerut stabilirea unor criterii de desemnare a candidaților.

 

Uioreanu nu a acceptat acest lucru și, în semn de protest, împreună cu alți 15 membri ai BPJ a părăsit sala. 

 

Liberalii rămași în sală au votat propunerea lui Marius Nicoară, de desemnare a candidaților la parlamentare pe baza unei liste de criterii. Decizia finală va fi luată oricum în Biroul Permanent Teritorial de duminică, 14 octombrie.

 

Cert este faptul că lupta s-a dus pe candidaturi. Până acum se știe cert faptul că Marius Nicoară va candida la Senat pe Colegiul 3, dar în rest se duce o luptă pe viață și pe moarte pe ciolan.

 

Spre exemplu, în Colegiul 3 - Gheorgheni, Marius Nicoară o susține pe Steluța Cătăniciu, în timp ce Horea Uioreanu îl vrea candidat pe Ioan Petran.  

 

Pe de altă parte, în Colegiul 9 de munte, ar vrea să candideze soția lui Horea Uioreanu, Elena Ceușan, în timp ce Marius Nicoară ar vrea îl plaseze pe italianul Giacomo Dreoni, fostul proprietar al restaurantului Trattoria Fiorentina din Cluj-Napoca.

 

Ceartă la cuțite este și pe Colegiul 5 Gherla, unde se luptă Mihai Szeplekan, din echipa lui Uioreanu, și Marius Mânzat, susținut de Marius Nicoară.

Comentarii Facebook