Deshumarea celor 60 de morți din Cimitirul Mănăștur, subiect de dezbătere, vineri, în Consiliul Local Cluj-Napoca

 

O ședință de îndată a Consiliului Local a fost convocată vineri, 12 octombrie, de la ora 11.00, pentru a fi dezbătută sentința Curții de Apel Cluj care obligă Primăria Cluj-Napoca să exhumeze 60 de morți din Cimitirul Mănăștur.

 

Ședința a fost convocată la solicitarea consilierilor opoziției care cer o ”informare cu privire la obligaţia Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca de strămutare a locurilor de veci (mormintele) edificate pe fâşia de teren adiacentă străzii Frunzişului (varianta Mănăştur-Zorilor) din Cluj-Napoca, obligaţie stabilită prin Sentinţa civilă nr. 16484/2011 în Dosar nr. 4702/211/2008”.

 

Curtea de Apel Cluj a dat câștig de cauză unor proprietari de terenuri de pe strada Frunzișului, care au reclamat faptul că cimitirul a fost extins la 2 metri de proprietatea lor. ”S-a mai reținut de instanță că extinderea cimitirului s-a făcut fără a se prezenta dovada autorizației sau avizului de mediu și nici autorizația sanitară. Conform regulilor de igienă distanța la care poate fi amplasat un cimitir față de alte zone de locuit este de minim 50 de metri. Extinderea, respectiv amplasarea mormintelor, a fost realizată aproape de tortuar, lângă strada Frunzișului segment al DN E60, fără a se păstra o continuitate între vechiul cimitir și mormintele noi, existând între acestea și vechiul cimitir o distanță de 200 de metri, fiind edificate dinspre stradă spre vechiul cimitir”, a subliniat judecătorul de la Tribunalul Cluj, lucru validat și de Curtea de Apel Cluj.

 

Citește mai jos totul despre acest scandal...

60 de morți din Cimitirul Mănăștur trebuie exhumați, în urma unei sentințe a Curții de Apel. VEZI LOCAȚIA

Comentarii Facebook