Ponta și-a cerut scuze de la Merkel, după ce a zis că România nu e colonie germană


Premierul Victor Ponta a spus să regretă modul în care a comentat declarațiile cancelarului german, Angela Merkel, care a vorbit despre criza politică din România. Premierul a spus luni că România nu e colonie germană.

"Regret acum acel răspuns, dar, într-o logică normală, dacă discuţi cu o parte, discuţi şi cu partea cealaltă înainte de a te pronunţa. Doamna Merkel a făcut un lucru pe care l-a făcut şi în Franţa, în campania electorală, a spus foarte clar că este de partea unui candidat, după care, imediat după alegeri, într-un mod extrem de occidental şi pragmatic, are relaţii excelente cu noul preşedinte, Francois Hollande. Declaraţia purtătorului de cuvânt al doamnei Merkel, din punctul meu de vedere, a suferit din cauză că nu este întrebată şi partea cealaltă înainte să exprimi o poziţie politică", a spus Ponta, la RTV.

El a mai spus că după votul de la referendum guvernul german şi celelalte guverne din Uniunea Europeană vor privi democratic situaţia politică din România.

Ponta a declarat luni, 9 iulie, după ce a aflat că Băsescu a discutat cu Merkel despre criza de la București, că România nu e colonie germană.

 

”Sunt convins că pe 30 iulie niciun creştin democrat german n-o să-şi permită să mai jignească poporul român şi să spună că suntem vreo dictatură. Eu ştiu că şi în Germania oamenii decid la vot. Sau în Germania e democratic să decidă oamenii la vot şi în România nu e democratic? Ce, suntem colonie?”, a spus Victor Ponta.

 

Ponta îi răspunde lui Angela Merkel: Nu suntem colonie germană!

Comentarii Facebook