Ponta îi răspunde lui Angela Merkel: Nu suntem colonie germană!


Premierul Victor Ponta nu a lăsat nesancționată intervenția cancelarului german Angela Merkel în disputa politică de la București, spunând că România nu e colonie germană.

"Sunt convins că pe 30 iulie niciun creştin democrat german n-o să-şi permită să mai jignească poporul român şi să spună că suntem vreo dictatură. Eu ştiu că şi în Germania oamenii decid la vot. Sau în Germania e democratic să decidă oamenii la vot şi în România nu e democratic? Ce, suntem colonie?”, a spus Victor Ponta.

El le-a explicat creştin-democraţilor germani faptul că nu Guvernul român l-a suspendat din funcţie pe Traian Băsescu, ci Parlamentul.

”Creştin democraţii germani ori toţi au fost păcăliţi, ori...Toţi vorbesc de Guvernul care l-a suspendat pe prietenul lor, domnul Băsescu, şi eu tot încerc să le spun că nu l-a suspendat niciun Guvern. În Constituţia României se spune foarte clar că Parlamentul poate să-l suspende pe preşedinte şi Parlamerntul l-a suspendat”, a mai afirmat Victor Ponta.

Cancelarul Angela Merkel purtat luni, 9 iulie, o discuție telefonică cu Traian Băsescu pe tema crizei de la București.

Explicaţiile preşedintelui Băsescu confirmă îngrijorările guvernului german. Cancelarul consideră innacceptabil ca într-o ţară a Uniunii Europene să fie lezate principiile de bază ale statului de drept”, se mai arată în comunicatul lui Steffen Seibert.

Comentarii Facebook