Oficial UE: Clujul riscă să piardă banii pentru centura metropolitană Gilău - Florești - Apahida

 

Şeful Unităţii pentru România în cadrul DG Regio al CE, Carsten Rasmusen, a confirmat că municipiul Cluj-Napoca ar putea rămâne fără banii pentru centura metropolitană, dacă Ministerul Transportulor nu urgentează lucrurile. 

 

La întâlnirea de la Cluj-Napoca, la care au participat membrii Comisiei REGI din Parlamentul European, primarul Emil Boc s-a arătat revoltat că finanțarea asigurată pentru centura metropolitană nu este folosită în niciun fel. 

 

”Întreb autoritățile de la Bruxelles dacă există riscul dezangajării resurselor finaciare în cazul în care nu încep lucrările la această centură. Vreau să știu dacă pierdem cei 138 de milioane de euro dacă nu începe proiectul. Stăm de 2 ani de zile pe un proiect pentru care nu s-a făcut nimic, nici măcar un studiu de fezabilitate”, a spus Emil Boc.

 

Carsten Rasmusen a explicat că România ar putea pierde banii necheltuiți până în decembrie 2019. În acest pachet se numără și centura Clujului. Banii, 138 de milioane de euro, ar putea merge spre alte părți dacă nu sunt cheltuiți. Banii trebuie accesați și folosiți de Ministerul Transporturilor, prin Compania de Profil. 

 

Investiția de 138 de milioane de euro a fost inclusă în Masterplanul de Transport al României, proiectul primind un aviz favorabil de la Uniunea Europeană. 

 

Cu toate acestea, direcționarea banilor europeni se face ”din pixul” guvernului de la București, iar pentru acest an proiectul centurii de la Cluj nu a primit niciun ban. 

 

Avizul primit de centură de la Uniunea Europeană vizează exercițiul bugetar 2017 - 2020.

Comentarii Facebook