Noul CA al Aeroportului Cluj: David Ciceo rămâne director general până la organizarea unui concurs

 

Noul Consiliu de Administrație al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj susține că nu sunt motive de schimbare din funcție a lui David Ciceo, până la organizarea unui concurs.

 

Având în vedere Hotărârea Consiliului Județean Cluj adoptată în data de 22 septembrie 2017 privind numirea Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A, membrii actuali ai Consiliului de Administrație al R.A Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj doresc să asigure toți partenerii Aeroportului, în privința continuității și stabilității conducerii executive a acestuia.

 

Totodată actualii membri ai Consiliului de Administrație susțin că dispozițiile OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, trebuie respectate întru totul, inclusiv cu privire la atribuțiile Consiliului de Administrație de desemnare și selectare a Directorului General.

 

Cosiderăm că nu există rațiuni juridice sau privind performanța managerială pentru întreruperea mandatului actualului Director General al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” Cluj, până la finalizarea procedurilor de selecție a Directorului General.

 

De asemenea dorim să comunicăm că încurajăm performanța managerială dovedită până în prezent în cadrul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A. În acest sens solicităm Consiliului Județean Cluj respectarea prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice”, se arată într-un comunicat semnat de președintele Consiliului de Administrație, Avram Mircea.

 

Consiliul Județean a decis în ședința de vineri, 22 septembrie, numirea unui nou Consiliu de Administrație la Aeroportul Cluj, iar mandatul acestuia este de a organiza un concurs pentru postul de director. După data de 17 octombrie, mandatul lui David Ciceo, actualul director general, va înceta, iar actualul președinte al Asociației Aeroporturilor din România (n.red. David Ciceo) ar putea să continue în acest post numai dacă va câștiga concursul pe post. După data de 17 octombrie și până la organizarea concursului și numirea unui nou director, conducerea Aeroportului va fi asigurată de Consiliul de Administrație. 

 

David Ciceo cumula până vineri, 22 septembrie, funcțiile de director general și de președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului. Din noul CA nu mai face parte și David Ciceo.

 

Noul CA al Aeroportului este compus din ”următoarele persoane: Ioan Pop- reprezentantul Ministerului Finanțelor Publice, Mircea Avram- reprezentantul Consiliului Județean Cluj, Popa Irimie Emil, Mirela Lupaș, Paul Ciotlăuș, Viorel Federiga, Leopold Ovidiu Pop.

 

Art.5. (2) Începând cu data de 17 octombrie, conducerea executivă, exercitată până la această dată de directorul general al regiei, va fi asigurată de consiliul de administrație, până la data numirii directorilor respectiv încheierii contractelor de mandat”, precizeză proiectul votat de consilierii județeni.

 

Dacă procedurile de organizare a unui concurs vor întârzia, conducerea Aeroportului va fi asigurată de președintele Consiliului de Administrație, Avram Mircea.

Comentarii Facebook