Clujul alocă fonduri suplimentare pentru modernizarea infrastructurii drumurilor județene

 

Clujul alocă fonduri suplimentare pentru modernizarea infrastructurii drumurilor județene, dar și pentru rezolvarea problemelor cauzate de vijelia din 17 septembrie. 

 

În vederea completei eliminări a efectelor negative pe care furtuna din data de 17 septembrie a.c. le-a produse în ceea ce privește drumurile județene, Consiliul Județean Cluj a decis suplimentarea bugetului propriu cu suma de 1.000.000 lei, bani ce urmează a fi folosiți în vederea degajării arborilor, a pietrișului precum și a altor materiale depuse pe drumurile județene DJ 764B Valea Drăganului - baraj Drăgan, DJ 108K limită cu județul Bihor - baraj Drăgan, DJ 107P Mărișel - DN1R și DJ 108C Răchițele - Doda Pilii - Ic Ponor limită cu județul Alba.

 

Tot în ceea ce privește creșterea gradului de siguranță și confort al drumurilor județene, Consiliul Județean a hotărât suplimentarea fondurilor destinate reabilitării și modernizării drumurilor județene cu suma de 4.606.995,14 lei. Această suplimentare a fost posibilă ca urmare a faptului că suma în cauză, avansată inițial din bugetul Consiliului Județean, a fost ulterior decontată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.), ca urmare a situațiilor de lucrări aferente anului 2017, transmise și acceptate spre decontare.

 

Nu în ultimul rând, având în vedere apropierea sezonului rece, respectiv necesitatea intervenției pentru deszăpezirea drumurilor județene din județul Cluj care vor fi afectate de căderile de zăpadă,  bugetul a fost suplimentat cu suma de 2.000.000 lei.

 

Toate aceste suplimentări de fonduri, atât cele pentru efectuarea de lucrări de modernizare, cât și cele pentru degajarea carosabilului afectat ca urmare a furtunii sau cele destinate deszăpezirii, au un singur rol: să crească siguranța, confortul și mobilitatea clujenilor care  folosesc drumurile județene”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 

Comentarii Facebook