Ioan Rus: Organizăm un MINI-RECENSĂMÂNT până pe 24 august

 

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a anunțat că listele electorale vor fi actualizate printr-un ”mini-recensământ”, care va fi organizat până în 24 august.

 

Listele electorale pentru referendumul din 29 iulie există. Dat fiind faptul că sunt o sumedenie de discuţii privitor la exactitatea conţinută în aceste liste, în legătură cu care pot fi unele probleme, CCR a cerut Guvernului să dea o listă finală, verificată încă o dată. Bun, asta înseamnă un mini-recensământ, practic, în România, dar sigur fără atâtea capitole cât avea recensământul. Aici e da sau nu, există sau nu există cetăţeanul respectiv”, a declarat Ioan Rus.

 

Autorităţile publice locale, care au de fapt, sarcina legală de a introduce date în bazele de date, Ministerul Administraţiei fiind doar administratorul acestora, autorităţile se vor organiza, astfel încât să facem acest lucru până în 24 august, de fapt, să termine ei la nivel local, astfel încât la sfârşitul lunii să-l putem da CCR acest rezultat”, a mai spus ministrul, confirm RFI.

 

Ministrul de Interne a precizat că, dacă Primăriile nu au resurse, vor fi sprijinite.

 

Boc: Nu avem oameni suficienți să verificăm listele electorale. Sunt plecați în concediu

Comentarii Facebook