Horia Șulea: În Florești, tramvaiul sau metroul ușor trebuie să meargă pe altă rută - VIDEO

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, nu este de acord cu cei care realizează studiul de mobilitate din zona metropolitană a Clujului și chiar le-a atras atenția.

 

Prin acest studiu s-a sufegerat că tramvaiul ar trebui să meargă prin spatele Polus, pe Centura de Sud. Primarul Șulea și primarul Emil Boc nu sunt de acord cu această idee, ba mai mult a fost vehement. 

 

Cei care se ocupă de sutudiul de mobilitate din zona metropolitană trebuie să înțeleagă că dacă au venit să ne ajute, de prin alte țări, trebuie să înțeleagă că ei nu vin aici să ne impună niște idei, pe care probabil le-au văzut de pe Google sau în alte părți. Trebuie să înțeleagă că și noi gândim și trebuie să găsim puncte comune ca să facem cât mai facilă deplasarea în zona metropolitană. 

 

După cum am discutat și cu dl. primar Emil Boc, este vorba despre o șosea de luncă să îi zicem, în sensul în care să fie în apropierea luncii Someșului, ca să nu avem probleme cu relieful. O șosea care să poată să preia cât mai mult din traficul dintre nodul de autostradă spre Cora. Dacă se va deschide autostrada spre Occident traficul prin Florești va crește. 

 

Pe lângă șosea efectivă acolo trebuie introduse utilitățile și, de ce nu, un sistem de transport persoane de mare capacitate. Va fi metro ușor sau tramvai, nu pot să spun exact. Acum, în fiecare zi cu mijloacele de transport de la CTP Cluj se deplasează 25 de mii de oameni spre Cluj-Napoca și invers, deci este nevoie să gândim o soluție pe termen lung.

 

Probabil că la un moment dat prin Programul național de dezvoltare regională vor veni bani, iar zona metropolitană de la Cluj ar putea primi cei mai mulți bani.

 

PUG -ul Clujului este foarte bun, dar la noi este mai complicat. Trebuie făcute exproprieri pentru acest drum de luncă. Trebuie să fim pregătiți să facem acei pași și mai trebuie să lucrăm la PUG -ul Floreștiului”, a spus Horia Șulea, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă realizat pentru Primăria Cluj-Napoca de o firmă britanică propune ca tramvaiul să meargă săre Florești prin spatele Polus. 

 

Proiectul C1 privind extinderea tramvaiului înspre Florești a fost redefinit ca “Extensie tramvai Mănăștur - Florești”, nefiind specificat exact aliniamentul noii linii de tramvai. Necesitatea extinderii transportului cu tramvaiul fiind însă recunoscută, se propune demararea de îndată a unui studiu de aliniament pentru stabilirea optimă a rutei de tramvai, pentru a alege între alternativele Bucium – Florești (pe la sud de DN 1), respectiv Pod Calvaria – DN 1 – Florești”, se arată în concluzia Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD). 

 

Citiți mai jos detaliile.

 

Tramvaiul va merge spre Florești pe centura din spatele Polus - FOTO PLANȘE

Comentarii Facebook