Centura de Sud, prin spatele Polus, ar putea fi terminată în 6 luni

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, susține că centura de Sud, prin spatele Polus, ar putea fi terminată în 6 luni. 

 

S-au deschis ofertele tehnice și ofertele financiare ale băncilor. Suntem la partea de evaluare a ofertelor de către consultant. Până în 1 februarie va trebui să stabilim câștigătorul și să semnăm contractul. În 8 februarie vom avea licitația pentru execuția tehnică.

 

Dacă totul merge bine, eu cred că evaluarea ofertelor nu poate dura mai mult de 1 martie și o perioadă de contestații de 10 zile. Astfel că, în primăvară, se poate lucra. Această lucrare se poate face în 6 luni. E o investiție importantă, valoric este cea mai importantă”, a spus primarul Horia Șulea.

 

El a fost întrebat de ce nu s-au mișcat mai repede lucrurile. ”Acest proiect este realizat din finanțare bancară și trebuia garantat din Fondul de garantare al Ministerului de Finanțe. În perioada iulie 2014 - august 2015 acest fond s-a folosit pentru a garanta fondurile europene și am fost blocat. După ce s-a deblocat treaba am putut avansa. Asta ar fi una dintre piedici”, a mai adăugat Șulea. Primarul din Florești a dat vina și pe arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, care a cerut ”câteva foi de avize” pentru acest proiect, încercând să pună piedici. 

 

Horia Șulea a mai adăugat că nici egalitarismul dintre regiunile României nu este corect. ”A lua de aici și a da în altă parte totul nu mi se pare corect. Peste 5 ani vom ajunge în situația ca modul acesta de a fi să fie o regulă și modul nostru de a fi o altă regulă și să fim pe principiul regula noastră împotriva regulii lor. Noi avem un buget de 60 de milioane de lei, când în 2012 a fist de 4,7 milioane de lei”, a spus Horia Șulea, care este nemulțumit că Floreștiul nu primește bani de la București.

Comentarii Facebook