Marti 9 August

Cazul familiei Bodnariu din Norvegia va fi discutat în Parlamentul European

 

Parlamentul European va discutat în circa 3 săptămâni cazul Bodnariu și sistemul de protecţie a copilului din acest stat.

 

Cetăţenii români trebuie să fie protejaţi indiferent de ţara în care se află şi indiferent de religia pe care o au, orice discriminare fiind de altfel interzisă de normele de drept internaţional, iar reprezentanţii autorităţilor publice la nivel naţional şi european trebuie să facă tot ceea ce este necesar în acest sens. Niciun sistem juridic nu poate justifica luarea unui copil de numai trei luni de la sânul mamei fără să existe date sau indicii temeinice că dezvoltarea acestuia ar fi afectată în baza unei simple decizii administrative, sub pretexte ţinute departe de ochii opiniei publice”, a precizat europarlamentarul Daniel Buda. 

 

Acesta a spus că un grup serios de politicieni au cerut această dezbatere. 

 

În cursul zilei de astăzi s-au finalizat procedurile prin care 42 de europarlamentari, proveniţi în principal din România, de la toate grupurile politice dar şi din ţări precum Germania, Cipru, Polonia, Cehia, Slovenia, Bulgaria, Belgia, Malta şi Spania au solicitat dezbaterea acestui caz în Parlamentul European. Astfel, în baza Art. 128 din Regulamentul de Procedură, urmează să fie dezbătute şi în acelaşi timp să fie identificate mecanisme prin care Comisia Europeană să intervină când se constată că procedurile privind separarea copiilor de familie pot crea traumatisme psiho-emoţionale minorilor sau părinţilor. Dezbaterea din plenul Parlamentului European va fi programată să aibă loc în aproximativ 3 săptămâni”, a precizat europarlamentarul Daniel Buda. 

Comentarii Facebook