Miercuri 24 Aprilie

Gunoaiele din Cluj-Napoca se scumpesc cu 1,33 lei de persoană. Firmele vor plăti de TREI ori mai mult

 

Primarul Emil Boc propune majorarea prețului pentru colectarea gunoaielor de la 7,05 lei la 8,38 lei pe lună de persoană.

 

Primarul a motivat majorarea prețurilor prin faptul că acum gunoaiele sunt transportate cu TIR -ul până la Oradea. ”Prețul de 8,38 de lei propus astăzi pentru populație, chiar în condițiile transportării deșeurilor la Oradea, este mai mic decât prețul practicat de multe orașe din România: Târgoviște (16 lei), Timișoara (10,78 lei), Sibiu (11 lei), Brașov (9,06 lei), Buzău (9 lei), Giurgiu (8,44 lei), Reșița (8,16 lei), Pitești (8,74 lei) și comparabil cu prețurile practicate de majoritatea municipiilor din România: Oradea (8,15 lei), Satu Mare (7,70 lei), Vaslui (7,50 lei) sau Constanța (7,66)”, a declarat Emil Boc.

 

Primarul a mai spus că firmele Brantner și Rosal au pierdut circa 300.000 de euro pe trei luni din transportul gunoiului la rampa Salprest, care a majorat prețurile, apoi la Alba Iulia și acum la Oardea, după închiderea definitivă a gropii de la Pata Rât.

 

Consilierul PSD Cluj, Gabriel Oniga, a comentat afirmațiile primarului Boc, care a spus că această creștere de preț este redusă și a mulțumit firmelor Brantner și Rosal pentru că au acceptat să fie o creștere cât mai mică: ”Eu nu pot să fiu mulțumit cu această amabilitate a acestor firme. Creșterea de preț de 1,33 de lei nu este mică, așa cum spuneți dvs. Nu vreau să plătesc pentru incompetența lui Alin Tișe”.

 

Primarul Emil Boc i-a replicat extrem de acid: ”USL avea obligativitatea realizării depozitului de deșeuri de la Pata Rât. Alin Tișe numai a semnat contractul de finanțare europeană în 2012, iar apoi USL a câștigat alegerile la Consiliului Județean Cluj și trebuia să termine acest proiect până în 2014. Din USL a făcut parte și PSD, astfel că responsabilitatea este în altă parte”, a comentat Emil Boc.

 

Pentru firme prețurilor vor crește de la 21,15 lei lei până la 70,34 de lei metrul cub de gunoi. 

 

Propunerile făcute de primarul Emil Boc au fost aprobate cu 15 voturi ”pentru”.

 

Tot în ședința de azi au fost majorate și tarifele pentru salubrizare stradală și deszăpezire.

----------------------

UPDATE

 

PSD Cluj-Napoca consideră că absenţa unei dezbateri publice înainte de a lua decizia creşterii tarifelor pentru activitatea de salubrizare menajeră pe raza municipiului Cluj-Napoca, este încă o dovadă a faptului că politicienii PNL conduc unilateral administraţia locală.

 

Deciziile lor sunt suportate financiar de portofelul fiecărui clujean, care va fi nevoit să achite costuri suplimentare datorită gestiunii deficitare a depozitării deşeurilor publice, susțin cei de la PSD Cluj.

 

Proiectul noii rampe a fost început de Alin Tişe şi îngropat de Horia Uioreanu şi Mihai Seplecan, responsabilitatea împărţind-o cu Emil Boc, care nu a reuşit în opt ani să gestioneze problema gunoaielor comunităţii clujene, mai acuză social democrații.

 

PSD nu va susţine creşterea tarifelor pentru activitatea de salubrizare menajeră pe raza municipiului Cluj-Napoca. Vina pentru această situaţie provine din incompetenţa fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe şi a naşului său, Emil Boc, de a gestiona eficient depozitarea deşeurilor publice”, a declarat Gabriel Oniga, consilier local al PSD Cluj-Napoca.

 

Înainte de a lua o asemenea decizie cred că ar fi fost mai potrivit să organizăm o dezbatere publică pe această temă iar autorităţile să ne explice unde au greşit şi ce se mai poate repara”, a declarat Ovidiu Chifor, consilier local al PSD Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook