Grupul PDL din Consiliul Județean Cluj îl amenință pe Seplecan. E RĂZBOI între ”liberali”

 

Un grup de consilieri județeni PNL (cei veniți din fostul PDL) au semnat un memoriu prin care își exprimă nemulțumirea asupra acțiunilor președintelui CJ Cluj, Mihai Seplecan.

 

Avertismentul către Mihai Seplecan este unul clar și vizează schimbarea lui, dacă lucrurile persistă. Cu toate acestea, pentru a putea fi schimbat din funcția de președinte, care acum se alege prin vot dintre consilierii județeni, trebui două treimi din voturi. 

 

Unul dintre punctele contestate de aceștia se referă la declarația făcută de Mihai Seplecan la emisiunea Știri de Cluj LIVE, pe tema creditului ce ar putea fi luat pentru asfltarea drumurilor județene. Întrebat dacă ar avea susținerea consilierilor județeni, Seplecan a spus: ”să îl văd pe acel consilier care nu votează bani pentru spital sau drumuri, îl pun pe Facebook, îl dau zilnic la mass-media, credeți-mă... aduc oamenii în stradă; le atrag atenția pentru a treia oară să nu mai încerce că voi ieși public cu numele lor”.

 

De asemenea, îl critică pe Seplecan pentru că nu are soluții pentru Centrul de deșeuri Cluj, ”Având în vedere că în curând toate localitățile din județ nu vor mai avea unde să depoziteze gunoaiele, vă cităm: ”eu astăzi nu pot să știu o soluție pentru scurtă perioadă”.

 

O altă nemulțumire ar viza dizolvarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Privat Cluj (RAADPP), condusă de PDL -istul Mircea Avram, și reorganizarea acesteia. Seplecan a declarat că numai prin dizolvarea regiei și transformarea în direcție a CJ Cluj se poate lua creditul pentru drumuri, în caz contrar fiind considerat ajutor de stat, lucru interzis prin lege. 

 

Consilierii care au semnat memoriul: Călin Tuluc, Andro Marinel, Sebastian Murea, Cosmin Todea, Alexandru Coroian, Adina Rațiu Găbudean, Steluța Racolța, Horea Simplicean și Mariana Leș susțin că nu pot accepta să fie amenințați cu ”datul pe Facebook”. Ei mai solicită consultări publice pentru a putea fi accesat creditul.

 

Vă informăm că accesarea unui credit în numele județului presupune, legal, un studiu de fundamentare a deciziei, un studiu privind necesitatea și oportunitatea efectuării chelutielilor asimilate investițiilor, iar prioritizarea investițiilor publice care urmează a fi făcute, respectiv spital de urgență sau drumuri, poate fi stabilită doar în urma unor dezbateri publice”, precizează consilierii citați. 

 

Conform unor surse, un senator ar fi fost cel care i-ar fi adunat pe consilierii județeni, foști PDL, la un hotel, pentru a reacționa în urma acestor atacuri lansate de Mihai Seplecan.

 

S-ar părea că lucrurile sunt mult mai grave și că problemele vizează modul în care s-a transferat depozitul de la Pata Rât în mâna firmei Salprest Rampă și a avizelor care au fost date pe rând ce cei care au condus județul între anii 2004 și 2012.

 

Conform acelorași surse, cazul va ajunge pe mâna DNA și a instituțiilor care anchetează fondurile europene, ținând cont de faptul că decontaminarea rampei de la Pata Rât se face din fonduri europene și că s-ar fi descoperit un teren mai mare ce trebuie decontaminat, față de cel legal. De asemenea, acolo există o cantitate de 541.000 de mc de deșeuri în plus, depozitate între ianuarie 2014 și până la închiderea rampei din iunie 2015. Decontaminarea acestor deșeuri suplimentare ar costa 2,5 milioane de euro, dar acest lucru nu se poate face din fonduri europene. 

 

În prezent, se fac estimări pentru a se vedea care este cantitatea depozitată în plus din 2010 și până în ianuarie 2014.

 

 

 

Comentarii Facebook