Cea mai lungă alee pietonală din Cluj ar putea fi în Gheorgheni - FOTO

 

Reprezentanții Grupului de inițiativă civică SOS Lacurile Gheorgheni propun Primăriei Cluj-Napoca amenajarea în 2014 a celei mai lungi alei pietonale din oraș, în jurul lacurilor.

 

Propunerea de creare a Parcului Între Lacuri / Parcului Est, cel mai mare parc al Clujului de peste 50 de hectare, a fost acceptată de primărie în urma demersurilor SOS (Societate Organizată Sustenabil), inițiativă care nu ar fi fost posibilă fără sprijinul masiv din partea Ordinului Arhitecților din România, Registrului Urbaniștilor din România și mai ales al arhitectului Vasile Mitrea, inițiatorul generos al acestei idei cu decenii în urmă.

 

Petiția care propune parcul și care a fost semnată de 2.500 de clujeni arată că implicarea civică dă rezultate.

 

Unul dintre dezideratele noastre este ca după succesul propunerii SOS de pietonalizare a aleii din jurul lacului de lângă mall să fie pietonalizat și următorul lac astfel încât prin legarea celor două alei să contribuim la realizarea celei mai lungi alei pietonale a Clujului, de 2,4 km”, au precizat reprezentanții grupului.

 

Cluj-Napoca își înmulțește spațiile verzi, odată cu realizarea acestui parc. Va fi o oază de verdeață și de agrement pentru toți clujenii. Îmi doresc ca întreaga zonă din jurul lacului sa fie amenajată la fel de frumos, după rezolvarea revendicărilor de teren, care sunt de cealaltă parte a lacului, pentru că nu putem face investiții până nu avem un teren curat de sarcini. Pe partea unde am reușit să rezolvăm situația revendicărilor se văd rezultatele. Planurile noastre nu se opresc aici. Avem în vedere și realizarea unui parc de peste 50 de ha în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din Romania și am început demersurile pentru realizarea unei baze de agrement de 9,4 ha în Gheorgheni. Ne preocupă viitorul verde al orașului nostru”, a precizat primarul Emil Boc.

 

Parcul de pe malul lacului Gheorgheni, plin de lume! VEDERE AERIANĂ cu întreaga zonă - FOTO

 

Comentarii Facebook