Dragnea nu e de acord să fie impozitată și Biserica. Cum a explicat?

 

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că nu este de acord cu impozitarea activităţii Bisericii sau cu eliminarea scutirilor de care beneficiază aceasta.

 

Întrebat, la emisiunea ”După 20 de ani”, dacă în Guvern s-a discutat despre eliminearea scutirilor de care beneficiază Biserica sau despre impozitarea activităţii acesteia, Dragnea a răspuns: ”Nu”.

 

Întrebat dacă ar fi necesar acest lucru, Dragnea a răspuns: ”Nu. Dar de ce să fie? Până la urmă cam câte instituţii-reper, câte instituţii de referinţă către care românii să se îndrepte mai avem în ţara asta? Mi-aţi cerut părerea mea, de politician, de cetăţean şi de credincios: eu cred că Biserica este o instituţie care trebuie ajutată sau întărită, pentru că în multe momente din viaţă Biserica rămâne singurul reper unde cauţi un sprijin moral sau cel puţin o linişte”.

 

Eu nu-s de acord să punem impozit şi pe credinţă. (...) Eu nu ştiu că Biserica face afaceri. Eu nu ştiu lucrul ăsta, nu lucrez în domeniu. Pentru mine, Biserica este o instituţie importantă, pentru mine şi pentru familia mea, şi va rămâne în continuare”, a mai spus vicepremierul.

 

Întrebat dacă nici afacerile Bisericii nu ar trebui impozitate, ținând cont că au adus mai mult profit în România decât franciza McDonald's, Dragnea a spus: ”Eu nu vorbesc despre afaceri. Eu nu ştiu despre ce afaceri vorbiţi dumneavoastră. Eu respect foarte mult Biserica Ortodoxă, eu respect foarte mult ideea de credinţă, fac tot ce îmi stă în putinţă, cât pot, pentru copiii mei, pentru cunoscuţii mei, pentru tineri, să-i îndemn pe cât mai mulţi către credinţă, pentru că este important în societatea asta nebună”.

Comentarii Facebook