Aurelia Cristea îl acuză pe Emil Boc: Proiectele din 2016 sunt cele nerealizate anii trecuți. VEZI lista

 

Deputatul Aurelia Cristea, candidat la Primăria Cluj-Napoca din partea PSD Cluj, a iețit la atac și susține că primarul Emil Boc este incapabil să își respecte promisiunile bugetare.

 

Prioritățile anunțate pe site-ul primăriei nu sunt corelate cu strategia orașului în perioada 2014-2020 iar o simplă consultare a strategiei Clujului în perioada 2007-2013 arată că nici 10% din obiectivele anunțate nu au fost îndeplinite și multe dintre prioritățile de acum se regăsesc în strategia veche”, a declarat deputatul Aurelia Cristea, președintele PSD Cluj-Napoca.

 

Cristea susține că prioritățile din 2016 sunt copy/paste după cele din 2015 și din anii anteriori:

 

Aurelia Cristea a analizat câteva dintre propunerile din bugetul pe 2016.

 

- Punctul 3 ”Să finalizăm etapa a doua a reabilitării Pieței Unirii și pietonalizarea laturii de vest” vine cu o întârziere de aproape un deceniu pentru că administrația nu a respectat planul de amenajare a pieței, traficul auto nefiind suspendat pe laturile vestică și estică, așa cum prevedea planul inițial.

 

- La punctul 5, prioritățile de reabilitare a podurilor se suprapun cu modernizările anunțate în 2014, dar nerealizate: ”Modernizarea podurilor Traian și Garibaldi și finalizarea parkingului Negoiu-Mehedinti din Mănăștur, care va avea 376 de locuri de parcare”.

 

- Punctul 7 ”Să derulăm concursuri de soluții vizând reabilitarea Turnului Pompierilor, reabilitarea zonei Cetățuie, valorificarea Someșului și amenajarea unor zone de agrement pe malurile raului” denotă populism. De pildă, primăria nu poate reabilita Cetățuia în întregime atâta timp cât nu recuperează arealul în întregime de la privați. Apoi, reabilitarea zonei verzi a Cetățuii nu cuprinde spațiul verde al Turnului Parașutiștilor și baza sportivă din apropiere, care ar dubla suprafața verde și de loisir printr-un proiect mai amplu de reabilitare. Un concurs de soluții ar trebui să includă întreaga zonă și parteneriate publice-private pentru a avea alei pietonale în aceste zone unde acum sunt garduri. Traficul sporit ar conduce la închirierea terenurilor de sport din zonă. Concursurile de soluții privind amenajarea Someșului sunt anunțate nu doar anii trecuți, ci și în strategia 2007-2013 a orașului.

 

- Punctul 8. ”Să finalizăm noul complex sportiv și de agrement din cartierul Gheorgheni în parteneriat cu Compania Natională de Investiții, în zona fostului cartodrom, pe 9,4 hectare” nu corelează baza sportivă cu propunerea de Parc Est – Între Lacuri acceptat de municipalitate în urma unei petiții civice cu aproape 3.000 de semnatari. Primăria nu a gândit un plan bugetar multi-anual pentru zonă în ciuda promisiunii de a lega spațiile verzi existente aflate la doar câteva sute de metri între ele (baza sportivă – locul de joacă Între Lacuri – Parcul Iulius).

 

- Punctul 14: ”Să transformam strandul Sun într-un aquapark modern prin resurse proprii. Primul pas va fi modernizarea bazinului olimpic și acoperirea acestuia cu un balon presostatic cu tripla membrană, cu dimensiunea de 64 x 37,3 x 10 metri, care va permite să fie folosit și pe timp de iarnă. Propun ca ștrandul să se transforme într-un spațiu verde accesibil mai multe anotimpuri, prin amenajarea a diverse facilități de loisir (locuri de joacă, terenuri de sport, acces neîngrădit la Someș etc.), nu doar vara sau iarna, cum propune în momentul de față municipalitatea.

 

- Punctul 16. ”Să începem activitățile culturale și educative la cinematograful Dacia. Să continuăm demersurile pentru preluarea Parcului Feroviarilor în vederea transformarii lui într-un parc public”. Propun un concurs transparent de proiecte pentru un post de manager la Cinema Dacia cu un juriu mixt primărie – societate civilă – oameni de cultură, dar și un concurs de proiecte pentru amenajarea Parcului Feroviarilor legat de părculețul din Iris pe malul Someșului având astfel un parc nou cu o suprafață similară Parcului Central.

 

De asemenea, deputatul Aurelia Cristea vă redă și prioritățile primăriei din 2016 ori din anii trecuți, obiective cu ”termen de realizare” în mandatele trecute:

 

- ”Crearea centurilor ocolitoare ale Clujului şi racordarea Clujului la Autostrada Transilvania Descrierea proiectului: Construirea centurilor ocolitoare a Clujului care să descongestioneze traficul din oraş şi racordarea la autostrada Transilvania 29 Actori implicaţi/responsabili: Direcţia Tehnică a Primăriei Cluj-Napoca, Ministerul Transporturilor, Consiliul Judeţean; Termen de realizare: 2010”

 

- ”Extinderea aeroportului internaţional Cluj-Napoca Descrierea proiectului: Sprijinirea dezvoltării şi diversificării activităţilor aeroportului Cluj-Napoca prin extinderea acestuia sau construcţia unui aeroport nou (mai ales a transporturilor comerciale – cargo); Actori implicaţi/responsabili: Direcţia Tehnică a Primăriei Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean, Ministerul Transporturilor; Termen de realizare: 2010”

 

- ”Construirea de parkinguri în fiecare cartier important şi în zona centrală Descrierea proiectului: Proiectul urmăreşte rezolvarea problemei parcărilor în municipiul Cluj-Napoca; Actori implicaţi/responsabili: Direcţia Tehnică şi Direcţia Economică a Primăriei Cluj-Napoca, investitori privaţi; Termen de realizare: 2009 – 2010”

 

- ”Amenajarea zonei Cetăţuia Descrierea proiectului: Redecorarea şi reamenajarea zonei Cetăţuia – monument istoric, punct de referinţă al municipiului Cluj-Napoca, oferind o panoramă superbă asupra oraşului; Actori implicaţi/responsabili: autorităţile publice locale / judeţene, ADR-NV, ANT, sectorul privat, societatea civilă; Termen de realizare: 2009”

 

- ”Amenajarea malurilor Someşului Descrierea proiectului: Amenajarea şi decorarea malurilor Someşului, amplasarea de terase, bărcuţe de agrement etc. Actori implicaţi/responsabili: autorităţile publice locale / judeţene, ADR-NV, ANT, sectorul privat, societatea civilă; Termen de realizare: 2009”

 

- ”Reamenajarea ştrandurilor şi amenajarea unui aqua-parc Descrierea proiectului: Dezvoltarea şi modernizarea ştrandurilor, reamenajarea şi redecorarea – dotarea cu mobilier specific, aparate de joacă pentru copii, terenuri de sport, terase, discoteci, campinguri, saloane de saună, masaj şi tratamente corporale, amenajarea unui aqua-parc; Actori implicaţi/responsabili: autorităţile publice locale / judeţene, ADR-NV, ANT, sectorul privat; Termen de realizare: 2009”

 

- ”Amenajarea turistică a bazei sportive ”Parâng” Descrierea proiectului: Realizarea unor terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii, pârtie de schi ş.a. locuri de cazare, de servire a mesei şi de agrement, organizarea şi găzduirea unor evenimente sportive Actori implicaţi/responsabili: autorităţile publice locale / judeţene, ADR-NV, ANT, sectorul privat, societatea civilă Termen de realizare: 2009”

 

- ”Reabilitarea Turnurilor Croitorilor şi Pompierilor şi introducerea lor într-un circuit regional al breslaşilor Descrierea proiectului: Reabilitarea Turnulrilor Croitorilor şi Pompierilor – monumente istorice din epoca medievală şi introducerea lor într-un circuit turistic regional al breslaşilor Actori implicaţi/responsabili: autorităţile publice locale/judeţene, ADR-NV, ANT, Ministerul Culturii şi Cultelor, sectorul privat, societatea civilă; Termen de realizare: 2008”.

Comentarii Facebook