Atac la Berlin! Un atacator a intrat cu un camion în mulțimea de la un târg de Crăciun

 

UPDATE (20 decembrie, ora 8.00)

 

Poliția germană a anunțat că s-a ajuns la 12 morți și peste 50 de răniți. 

 

Ministrul german de Interne, Thomas de Maizière, a declarat că ”multe motive” ar indica faptul că este vorba despre un atentat.

 

Oficialul a mai spus că sunt dovezi că bărbatul reținut este șoferul camionului, care a intrat, luni seara, în jurul orei 20.00, ora Germaniei, în mulțimea din cea mai frecventată piaţă de Crăciun din capitala Germaniei.

 

Este posibil ca bărbatul să fie pakistanez sau afgan, conform unor surse. Acesta ar fi ajuns în Germania ca solicitant de azil în februarie 2016.

 

Poliţia a refuzat să comenteze aceste informaţii.

 

-------------------------- 

UPDATE (23.00)

 

Cel puţin nouă persoane murit, iar peste 50 au fost rănite în urma atacului produs în zona Breitscheidplatz din capitala Germaniei.

 

Șoferul camionului a reușit să fugă, dar a fost arestat la scurt timp, afirmă surse citate de publicaţia Berliner Zeitung şi de site-ul agenţiei AP.

 

În cabina camionului se aflau două persoane, în momentul în care autovehiculul a intrat în mulțime. Un bărbat a fost împușcat mortal de forțele de ordine, iar șoferul a fugit, dar a fost prins.

 

Camionul aparţine unei companii de transport din oraşul polonez Gdansk. Proprietarul companiei, Ariel Z, a spus că vărul său, un şofer profesionist de 15 ani, urma să se deplaseze cu TIR-ul la Berlin.

 

Un camion de câteva tone a intrat în mulţime, într-un târg de Crăciun foarte populat din centrul Berlinului. Ceea ce ştim este că sunt 9 morţi şi peste 50 de răniţi, iar şoferul arestat. Zona a fost izolată, până în momentul în care perimetru va fi perfect protejat de pericol. Primarul Berlinului spune că a început o anchetă, iar până dimineaţă nu vor mai exista informaţii, nici măcar despre identificarea victimelor. A fost făcută o celulă de criză şi la Bucureşti care va lucra în această noapte, iar de dimineaţă vom şti mai multe. Berlinul este un oraş deschis tuturor, inclusiv către sirieni. Ba mai mult, în Berlin există şi o comunitate turcă foarte puternică. Germanii au ales să nu ofere prea multe informaţii despre acest incident, în favoarea organizării locului pentru securizarea lui la final. Politicienii germani sunt prudenţi în general, la fel ca şi presa în ceea ce priveşte declaraţiile şi dezvăluiri. Nimeni nu vorbeşte despre o coordonare de atacurile teoriste întâmplate astăzi. Nici nu vă pot da mai multe informaţii despre asta", a spus Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin, la Realitatea TV.

 

------------------------ 

Un individ a intrat, aparent intenţionat, cu un camion într-un grup de oameni, la un târg de Crăciun. Cel puţin nouă persoane murit, iar peste 50 au fost rănite.

 

Incidentul a avut loc luni seară în zona Breitscheidplatz din Berlin, în timpul unui târg de Crăciun, scrie Mediafax.

 

Un bărbat conducea un camion și a intrat într-un grup de oameni, relatează publicaţia Die Welt. Poliţia nu a putut stabili, încă, dacă este vorba de un act deliberat sau de un accident.



Comentarii Facebook